15. september 2022, 12:55 Af: Nina Schive

Én tur hjem – tusind skridt frem

Isabella fik opfyldt drømmen om at gense sit hjemland og se sin biologiske mor og bror igen. Det har givet hende en indre ro, mod på nye udfordringer og sat gang i drømme og planer for fremtiden.

Én tur hjem – tusind skridt frem

Isabella fik opfyldt drømmen om at gense sit hjemland og se sin biologiske mor og bror igen. Det har givet hende en indre ro, mod på nye udfordringer og sat gang i drømme og planer for fremtiden.

”Det var så rart at få et kram af dem igen og være sammen med dem. Det har givet mig en dejlig ro indeni. Nu ved jeg, at jeg kan besøge dem igen. Den tryghed havde jeg ikke før. Den kan jeg tage med mig i mit liv her i Danmark.”

18-årige Isabella er fuld af taknemmelighed og gåpåmod. Hun har netop fået opfyldt en såkaldt relationsdrøm gennem Børnehjælpsdagens indsats Drømmebanken, som er støttet af Egmont Fonden.

Siden hun som 13-årig rejste fra Venezuela med sin far og kom til Danmark, har hun haft hjemlængsel. Rejsen hjem til sin biologiske mor og bror var en stor drøm for Isabella, som efter et par år i Danmark kom i plejefamilie på grund af konflikter med sin far. Rejsen var også en vigtig brik i forhold til at få fremtiden i Danmark på plads.

”Jeg glemte lidt, hvor jeg kom fra. Venezuela og Danmark har været to meget forskellige dele af mit liv. Jeg tænkte meget over, om jeg var mest det ene eller det andet. Men nu ved jeg, at jeg kan være begge dele,” siger Isabella, der havde brug for at vende tilbage til det, hun kom fra for at få ro og tryghed til at fortsætte sit fremtidige liv i Danmark.

”Jeg har fået mine barndomsminder igen og kan tage min kulturarv og min opvækst med mig i rygsækken og dele den med mine venner og familie i Danmark,” forklarer hun.

Mod på nye udfordringer
Lysten til at skabe nye relationer, kaste sig ud i nye ting, fortælle mere om sig selv og turde være mere udadvendt, er alt sammen noget, der er kommet med hjem i rygsækken.

”Jeg plejer ikke at snakke så meget, men det gjorde jeg, da jeg kom hjem,” griner Isabella og fortsætter:

”Mine plejeforældre kunne mærke, at jeg var gladere og mere selvsikker, og at det havde været godt for mig. Jeg har fået mere lyst til at bruge tid med mine venner i Danmark og også kaste mig ud i nogle nye relationer. Min motivation og glæde er vokset 100 procent.”

Udover den personlige udvikling har rejsen hjem også være en del af nøglen til fremtidige drømme og beslutninger. Tanker om uddannelse og valg af studieretning efter gymnasiet har rumsteret meget, sammen med drømme om at rejse ud i verden.

”Jeg fik talt med min mor om det, og hun gav mig en masse gode råd og hjalp mig med at få overblik,” siger Isabella, der lige nu tænker at læse en naturfaglig uddannelse, og også er fast besluttet på at rejse ud og opleve verden.

”Jeg skal måske tage nogle suppleringsfag, og det kræver lidt planlægning, for jeg vil gerne til Sydkorea og opleve landet og lære sproget, som altid har fascineret mig. Det har jeg fået mere mod på efter turen.”

Et vigtigt skridt på vejen
At fortid og fremtid hænger sammen er blevet meget tydeligt for Isabella, efter at hun har genset det sted, hun voksede op. De første år i Danmark blev brugt på at tilpasse sig en ny kultur, lære et nyt sprog og at være en teenager splittet mellem to lande. At gå fra barndom til ungdom. Nu ved hun, hvor hun kommer fra, og hvem hun er, og det giver ro til at finde ud af, hvor hun skal hen og modet til at stå på egne ben.

”Jeg kom tilbage med mere selvtillid og selvværd og en viden om, at jeg godt kan rejse og gøre ting alene. Det er nyt for mig,” siger Isabella, der også ved gensynet med sin mor, bror og gamle venner blev mindet om, hvor vigtigt tætte relationer er.

”Jeg blev mødt med kærlighed fra så mange mennesker, jeg ikke havde set i mange år. Det har vist mig, hvor vigtige de bånd, man skaber i livet, er.”

For Isabella kommer turen helt sikkert til at gå til Venezuela mange flere gange, til Sydkorea, til en spændende uddannelse og til … ja hvem ved, hvad fremtiden bringer, men nu kan den bare komme an!

Børnehjælpsdagen opfylder såkaldte ‘lærings- og relationsdrømme’ med støtte fra Egmont Fondens program ‘En håndsrækning’. Disse drømme har fokus på uddannelse, beskæftigelse, social udvikling, styrkede relationer og selvstændighed. Læs mere om Drømmebanken (herunder lærings- og udviklingsdrømme) samt indsatsen ‘Sæt Skub i Drømmene’. Læs også flere historier fra Drømmebanken i vores Drømmebog!

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.