Fire dages Folkemøde på Bornholm blev afholdt i fællesskabet tegn!
Børnehjælpsdagen gik nemlig sammen med BROEN Danmark, Plejefamiliernes Landsforening (PLF) og Projekt Netværket om at sætte fokus på anbragte / udsatte børn og unge i Danmark.
SE VIDEO: Thomas Vorre, formand i PLF
SE VIDEO: Henrik Nørgaard, foreningskonsulent i BROEN Danmark
Temaet blev belyst i en fælles stand, J21, hvor alle fire parter stod for forskellige indlæg og debatter. Hver dag kunne børn og voksne desuden tegne deres personlige drøm eller vision for de udsatte børn – på krympeplast.
SE VIDEO: Marianne List fra Projekt Netværket fortæller om krympeplastSE VIDEO: To besøgende piger fortæller om deres drømme
Også social- og indenrigsminister Karen Ellemann kom forbi standen for at bidrage med et statement: “Danmark er mulighedernes land – og børnenes er vores fremtid”.
SE VIDEO: Karen Elleman skriver på krympeplast i stand, J21
I løbet af Folkemødet stod Børnehjælpsdagen bag to indlæg med direktør Ina Thorndahl og projektleder Ida L. Jensen, der delte ud af erfaringer og viden sammen med seniorforsker i SFI, Mette Lausten, Lær For Livets direktør Illa W. Stephensen og kognitiv psykolog, Birgit Jensen fra opholdsstedet Vejgården.
Begge indlæg handlede om den fysiske og mentale robusthed – også kaldet livsduelig – som er med til at sikre, at anbragte børn får et godt voksenliv.
SE VIDEO: Ina Thorndahl, direktør i Børnehjælpsdagen
Blandt de mange oplægsholdere og gæster, som besøgte standen, var også 24-årige Marcel Gbekle, der har været anbragt hele sin barndom. Han gav et bud på, hvad der har været afgørende for, at han har fået et godt liv som voksen.