12. juni 2017, 08:51 Af: Sylvia Blazejowski

Fælles folkemøde 2017: Her er Børnehjælpsdagens oplægsholdere

Mød de forskere, fagfolk og unge, der går på talerstolen i stand J18 til Børnehjælpsdagens events

Fælles folkemøde 2017: Her er Børnehjælpsdagens oplægsholdere

Mød de forskere, fagfolk og unge, der går på talerstolen i stand J18 til Børnehjælpsdagens events
Børnehjælpsdagen præsenterer et stærkt team af oplægsholdere til årets Folkemøde, der finder i Allinge på Bornholm den 15.-18. juni 2017. Mød dem i stand J18, Kæmpestranden.

Under Folkemødet 2017 står Børnehjælpsdagen bag to events med fokus på anbragte børn og udsatte unge i Danmark.

De to events finder sted i stand J18, som Børnehjælpsdagen deler med Foreningen af Døgn- og Dagtilbud for udsatte børn og unge (FADD), Lær for Livet, Plejefamiliernes Landsforening (PLF) og Projekt Netværket.

Nedenfor følger et overblik over de forskellige oplægsholdere, som deltager i Børnehjælpsdagens events.

PER SCHULTZ JØRGENSEN, psykolog, dr.phil, professor i socialpsykologi. Har været ansat ved Københavns Universitet, Socialforskningsinstituttet, Danmarks Pædagogiske Universitet og er tidligere formand for Børnerådet. Har blandt andet forsket i familieforhold, børns sociale identitet og udsatte børn og unge. Aktuel med bogen 'Robuste Børn'. Per Schultz Jørgensen deltager i Børnehjælpsdagens event torsdag den 15. juni kl. 13:30-14:30: 'Afskaf forventningsfattigdommen og gør anbragte børn robuste'.

METTE LAUSTEN, seniorforsker hos SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd. Har forsket inden for udsatte og anbragte børn og unge, børns og unges fysiske og psykiske trivsel, trivselsmål, forløbsstudier af børn og familier. Står bag flere artikler om forebyggende foranstaltninger og anbringelser ifølge Serviceloven samt artikler og rapporter om børns trivsel generelt. Mette Lausten deltager i Børnehjælpsdagens event fredag den 16. juni kl. 11:00-12:00: 'Bedre overgange for anbragte børn. Overholdes loven?'. Foto Ole Bo Jensen.

SILAS, 18 år. Har boet to forskellige, jyske døgninstitutioner fra han var 12 år til 18 år. Bor i dag i egen lejlighed i Aarhus. Er med i Børnehjælpsdagens Ungepanel for nuværende og tidligere anbragte unge. Silas deltager i Børnehjælpsdagens event torsdag den 15. juni kl. 13:30-14:30: 'Afskaf forventningsfattigdommen og gør anbragte børn robuste' samt fredag den 16. juni kl. 11:00-12:00: 'Bedre overgange for anbragte børn. Overholdes loven?'. Foto: Per Frahm Thomsen.

NICOLE, 17 ÅR. Bor på et opholdssted i Nordsjælland. Har været anbragt uden for hjemmet siden hun var 4 år. Er med i Børnehjælpsdagens Ungepanel for nuværende og tidligere anbragte unge. Nicole deltager i Børnehjælpsdagens event torsdag den 15. juni kl. 13:30-14:30: 'Afskaf forventningsfattigdommen og gør anbragte børn robuste' samt fredag den 16. juni kl. 11:00-12:00: 'Bedre overgange for anbragte børn. Overholdes loven?'. Foto: Kim Agersten.

MARTIN HARNISCH, afdelingsleder på Børne og Ungecentret Norddjurs, hvor målgruppen er døgnanbragte børn og unge i alderen 0-18 år. Har bred erfaring indenfor det pædagogiske område fra over 20 års praksis og har igennem en årrække arbejdet med socialt udsatte voksne og uledsagede flygtningebørn. Er p.t. engageret i projektet 'Styrket Indsats', som Ungecentret er en del af. Martin Harnish deltager i Børnehjælpsdagens event torsdag den 15. juni kl. 13:30-14:30: 'Afskaf forventningsfattigdommen og gør anbragte børn robuste'. Foto: Privat.

INA THORNDAHL, direktør i Børnehjælpsdagen. Er uddannet advokat og tidligere boligretsdommer. Kom til Børnehjælpsdagen i 2014 og har siden stået i spidsen for organisationens strategiske arbejde med at styrke anbragte børn og udsatte unge i Danmark. Ina Thorndahl deltager i Børnehjælpsdagens event torsdag den 15. juni kl. 13:30-14:30: 'Afskaf forventningsfattigdommen og gør anbragte børn robuste' samt fredag den 16. juni kl. 11:00-12:00: 'Bedre overgange for anbragte børn. Overholdes loven?'. Foto: Asta Olivia Hallum.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.