2. februar 2016, 08:37 Af: Kenneth Tingberg

Fejl er fantastiske! – en aften med ‘True Heart Power’

Anbragte unge blev introduceret til positiv psykolgi og lærte at fejl er fantastiske, fordi de åbner op for nye indsigter.

Fejl er fantastiske! – en aften med ‘True Heart Power’

Anbragte unge blev introduceret til positiv psykolgi og lærte at fejl er fantastiske, fordi de åbner op for nye indsigter.
Robert Rolfsteds foredrag bar titlen 'True Heart Power'. Foto: Colourbox.

Under overskrifterne ‘True Heart Power’ og ‘Elsk din krise’ gav den anerkendte coach Rober Rolfsted 19 anbragte unge fra seks forskellige institutioner sine erfaringer videre fra sit eget livs kriser, i særdeleshed sin kones sygdom og dødsfald.

Med foredraget i Aarhus ønskede Børnehjælpsdagen at støtte de unge, som er på vej ud i livet på egne ben, så de kan være tro mod sig selv. De skal ikke lade sig stoppe af låste døre, men prøve at åbne en anden.

LÆS OGSÅ: Anbragte unge kom helt tæt på fremtiden

Flawsom  et nyt begreb at tage til sig

Roberts foredrag var bygget op omkring positiv psykologi. Et af hans mange gode budskaber til de unge var at holde fokus på, hvad man kan gøre noget ved, og det som man ikke kan gøre noget ved; det sidste skal man ikke bruge energi på.

Noget som de unge faldt allermest for, var ordet ‘flawsom’ – en blanding af flaw (fejl) og awesom (fantastisk). Fejl er fantastiske, fordi de åbner op for at lære noget nyt.

Det var rørende at høre hans historie, og jeg fik tårer i øjnene, da han fortalte om sin kone. Det var rigtig godt, da han fortalte om det med at fejle – at det er helt okay og helt normalt“, reflekterer Maria, en ung pige fra instutionen Bjerget i Langå, efter aftenens foredrag.

Robert Rolfsted holder oplæg
Der blev lyttet intenst i Aarhus, da coachen Robert Rolfsted - ganske gratis i øvrigt – gav sine livserfaringer og indsigter i positiv psykologi videre. Foto: Børnehjælpsdagen.

En dårlig dag kan sagtens være okay

Foredragsholderen opfordrede de unge til at tale direkte fra hjertet  ‘True Heart Power’. Han er efter eget udsagn så stærk, at han tør være sårbar og vise, at han er ked af det. De unge lærte dermed, at det er okay at have en dårlig dag og give udtryk for det. Det skal nok blive godt igen, lovede han.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.