6. september 2015, 13:26 Af: Sylvia Blazejowski

Stor opbakning til ny sommerfest i Ree Park

140 plejefamilier fik en festlig dag med sjove aktiviteter og masser af dyr i safaripark på Djursland

Stor opbakning til ny sommerfest i Ree Park

140 plejefamilier fik en festlig dag med sjove aktiviteter og masser af dyr i safaripark på Djursland
To piger hos gederne
To af de unge deltagere fra i alt 140 plejefamilier på visit hos klappe-gederne. Foto: Jakob Mark.

For første gang nogensinde kunne Børnehjælpsdagen invitere til sommerfest i Ree Park Safari. I alt deltog 140 plejefamilier i det store arrangement, der fandt sted lørdag den 5. september. Dermed var omkring 650 plejebørn, plejeforældre og -søskende samlet til en både sjov og lærerig dag i det østjyske.

Plejefamilierne kunne fornøje sig med en række underholdende workshops; lige fra ansigtsmaling til ’spis lakrids-snørebånd som en giraf’.

Dyreparkens dygtige formidlere var gået sammen med skuespiller Paw Henriksen og stand-up komiker Mick Øgendahl om at skabe en ekstraordinær oplevelse for børnene. Det blev en rigtig god og begivenhedsrig, omend regnvåd, dag for plejefamilierne.

Speciel – på den fede måde

Rigtig mange plejefamilier, primært fra Jylland, havde takket ja til invitationen om at deltage i sommerfesten. I alt var 33 anbringende kommuner repræsenteret.

“En dag som i dag har flere gode formål. Vi ønsker at vise plejebørnene hvor mange andre, der befinder sig i samme situation. Samtidig deler vi ud af vigtig læring om nogle af de dyr, som de møder her i parken”, fortæller Børnehjælpsdagens projektleder Ida Lissau Jacobsen.

“Mange af plejebørnene kan føle sig ensomme og anderledes, men i dag får de jo lov til at være specielle – på den fede måde. Vi giver dem en unik oplevelse, som ikke-anbragte børn må undvære”, afslutter hun.

Gruppefoto af deltagere
Begejstrede deltagere ved Børnehjælpsdagens første sommerfest i Ree Park. Foto: Søren Mark.

Sommerfesten på Djursland var blot en ud af syv store sommerfester, som Børnehjælpsdagen har stablet på benene i 2015, og plejefamilierne kan se frem til at få en invitation til Ree Park igen næste sommer.

Børnehjælpsdagens sommerfest i Ree Park 2015 blev afholdt med støtte fra Ree Park samt Fritse og Jens Meyers Almennytte Fond af 2011. Safariparken stillede med medarbejdere og gav rabat på indgangsbilletterne, som Børnehjælpsdagen indkøbte og donerede til plejefamilierne.

Læs mere om Ree Park Safari

Galleri
KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.