25. januar 2015, 20:40 Af: Sylvia Blazejowski

Din fremtid er dit valg

Tre mønsterbrydere, der alle har boet uden for hjemmet, gav inspiration til anbragte unge i Aarhus

Din fremtid er dit valg

Tre mønsterbrydere, der alle har boet uden for hjemmet, gav inspiration til anbragte unge i Aarhus
Janus Bakrawi, skuespiller og Børnehjælpsdagens ambassadør
Janus Bakrawi, skuespiller og Børnehjælpsdagens ambassadør, var en af de tre mønsterbrydere, der delte ud af deres personlige erfaringer til 'Dit Valg' i Aarhus. Foto: Børnehjælpsdagen.

”Fortiden kan du ikke ændre på, men fremtiden er du selv med til at forme. Du skal tro på dig selv og arbejde på at være ‘Verdens bedste mig’.”

Det var budskabet til de 35 anbragte unge, der deltog i Børnehjælpsdagens arrangement ‘Dit Valg’ i Aarhus, søndag den 25. januar.

De unge fik et unikt møde med Janus Bakrawi, Ea Krassel og Alfred Nassoro: Tre stærke voksne, der alle har været anbragt uden for hjemmet, og som – til trods for en svær barndom – har formået at skabe sig en god tilværelse med mange succeser.

Tag ansvar for eget liv

Janus, Ea og Alfred delte ud af deres personlige erfaringer og gjorde de unge opmærksomme på, hvor vigtigt det er at tage ansvar for sit eget liv.

“Hvorfor blive der, hvor det er svært og gør ondt, når du har muligheden for at få et fedt og sjovt liv uden de store problemer. Det skylder du dig selv, ik?”, sagde skuespiller Janus Bakrawi, der selv har boet på ungdomspension.

Stå ved den, du er

Under arrangementet fik de unge også mulighed for at tale med de tre mønsterbrydere i mindre grupper. Det gav anledning til rigtig mange spørgsmål og en god snak om forholdet til forældre, omverdenes reaktioner og troen på egne ressourcer.

“Jeg synes, det har været rigtig spændende at høre, hvordan andre har haft det, og hvor meget man selv kan gøre for at forbedre sin situation. Man skal stole på sig selv og ikke være flov eller bange for at være den, man er”, reflekterede 14-årige Emilie fra institutionen Solbrinken i Højbjerg ved Aarhus.

“Jeg kan ind i mellem føle mig anderledes, fordi jeg bor på institution. Men nu tænker jeg, at det skal jeg være ligeglad med. Det er jo mig“, konkluderede den unge deltager.

Kort om de tre mønsterbrydere, der alle har været anbragt i deres barndom/ungdom – enten i familiepleje og/eller på institution:

  • Janus Bakrawi. Skuespiller og Børnehjælpsdagens ambassdør siden 2007.
  • Ea Krassel. IT-projektleder og formand for foreningen ‘De Anbragtes Vilkår’.
  • Alfred Nassoro. Personlig træner og frivillig i Børnehjælpsdagen.
KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.