15. september 2022, 12:48 Af: Nina Schive

Fremtiden er fuld af musik

Sarah var omkring fem år gammel, da hun fik en legetøjsmikrofon. Nu har hun indspillet en sang, fået tro på sig selv og musikken – og lyst til mere.

Fremtiden er fuld af musik

Sarah var omkring fem år gammel, da hun fik en legetøjsmikrofon. Nu har hun indspillet en sang, fået tro på sig selv og musikken – og lyst til mere.
Foto: Sonja Katrine Voss

”Jeg er blevet mere åben og modig, og jeg tør drømme endnu mere. Både personligt og på det musikalsk-faglige plan er det en stærkere mig, der er kommet ud af forløbet.”

22-årige Sarah er glad og stolt. Hun har for første gang indspillet sin egen sang, og det har sat skub i drømmen om at blive professionel sanger og sangskriver.

Sarah har fået opfyldt en såkaldt læringsdrøm gennem Børnehjælpsdagens indsats Drømmebanken, som er støttet af Egmont Fonden. Gennem et forløb hos Innovative Artist Academy er hun blevet klogere på branchekendskab, sangskrivning, pladekontrakter og udgivelsesprocesser. Og ikke mindst på, hvad det kræver af hende selv at stå i studiet.

”Fra at det var lidt grænseoverskridende at skulle vise sin tekst og synge foran andre, åbnede hun hurtigt op efter at have set, hvordan processen i et studie fungerer,” siger Zachary Aagesen fra Rocket Rope, hvor Sarah indspillede sin sang.

Der skal nemlig både spilles forkert, ændres lidt og prøves igen og igen. Og igen.

”Og det er helt okay, fordi det er lige netop der, hvor magien sker. Efterhånden begyndte Sarah selv at sige, ’ej, den tager vi lige igen’. Jeg kunne mærke på hende, at selvtilliden voksede efter hver session,” fortæller Zachary Aagesen.

Op på hesten igen
At kaste sig ud i noget nyt, ikke klare det perfekt i første forsøg, men prøve igen og ende med at blive tilfreds, er en god erfaring at tage med sig videre i livet.

”Det var så lærerigt og udfordrende. Jeg fik virkelig prøvet at tænke ud af boksen, og sangen ændrede sig meget fra gang til gang. De havde styr på deres ting, lyttede meget og gjorde det til lige min sang,” siger Sarah, der har skrevet en sang, som handler om at være stærk og selvstændig.

”Men samtidig også om at være et godt menneske. En dagligdags-helt,” forklarer Sarah og refererer til den populære tegneserie-cowboy, Lucky Luke, som har lagt navn til sangens titel.

Den selvstændige og selvsikre cowboy kom gradvist mere og mere frem i Sarah i løbet af indspilningerne, hvor hun tog ejerskab på processen, og selvtilliden voksede.

”Hun bød mere og mere ind i sidste fase af mix, kom med gode inputs og idéer til lyde og hvilken “feel” nummeret skulle have. Til sidst mødte Sarah op i studiet med cowboyhat på. Mega cool og total true mod hendes sang,” siger Zachary Aagesen begejstret.

Blod på tanden
For Sarah, som er vokset op i en plejefamilie, har musikken både været en måde at få tanker og følelser ud på, men også hjulpet til at finde indre ro og holde fokus. Et fokus, der nu rækker længere ud i fremtiden.

”Jeg har fået meget mere fokus fremadrettet. Lige nu koncentrerer jeg mig om min uddannelse. Det kan jeg, fordi jeg har ro omkring, at jeg ikke kommer til at opgive sangerdrømmen, for jeg føler virkelig, at det nok skal blive en realitet,” siger Sarah.

Og det er der flere, der tror på.

”Hun har fået blod på tanden, tror jeg, og jeg håber, hun bliver ved med at skrive musik og turde synge skævt, prøve nye ting af og bare udtrykke sig som den hun er. For hun gør det godt,” siger Zachary Aagesen.

Børnehjælpsdagen opfylder såkaldte ‘lærings- og relationsdrømme’ med støtte fra Egmont Fondens program ‘En håndsrækning’. Disse drømme har fokus på uddannelse, beskæftigelse, social udvikling, styrkede relationer og selvstændighed. Læs mere om Drømmebanken (herunder lærings- og udviklingsdrømme) samt indsatsen ‘Sæt Skub i Drømmene’. Læs også flere historier fra Drømmebanken i vores Drømmebog!

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.