6. januar 2016, 10:25 Af: Sylvia Blazejowski

Fusion med Oplevelsesbanken

Nye oplevelser på vej til anbragte børn og unge efter Oplevelsesbanken er fusioneret ind i Børnehjælpsdagen.

Fusion med Oplevelsesbanken

Nye oplevelser på vej til anbragte børn og unge efter Oplevelsesbanken er fusioneret ind i Børnehjælpsdagen.
Lille anbragt pige i København Zoo
Udsatte og anbragte børn kan se frem til flere kulturelle og lærerige oplevelser, der kan bidrage til deres positive udvikling. Foto: Kim Agersten.

Biograffilm, sportskampe, forlystelser eller måske en kanalrundfart?

Anbragte børn og unge fra hele landet kan se frem til et væld af spændende oplevelser i fremtiden. Foreningen, ‘Oplevelsesbanken’, der blev stiftet i 2010, er nemlig fusioneret ind i Børnehjælpsdagen pr. 5. januar 2016.

Den danske hjælpeorganisation vil videreføre det vigtige arbejde med at tilbyde oplevelser – primært til børn og unge, der bor i plejefamilier og på børnehjem, men også til andre grupper af socialt udsatte børn i Danmark.

Et bidrag til voksenlivet

Oplevelsesbankens nuværende bestyrelse har ønsket at fusionere ind i Børnehjælpsdagen for at sikre bæredygtighed og brede idéen ud til flere børn og unge end hidtil muligt.

”Børnehjælpsdagen er en meget respekteret og anerkendt aktør, der har eksisteret mere end en menneskealder. Vi har derfor tillid til, at organisationen vil videreføre og videreudvikle Oplevelsesbanken på bedste vis. Vi er rigtig glade for, at fusionen nu er en realitet”, udtaler bestyrelsesformand Stine Hamburger.

Gruppebillede af repræsentanter fra Børnehjælpsdagen og Oplevelsesbanken
Fra venstre mod højre: Børnehjælpsdagens projektleder, Ida Lissau Jacobsen og Børnehjælpsdagens direktør, Ina Thorndahl samt fra Oplevelsesbankens bestyrelse: formand, Stine Hamburger, kasserer Claes Horne Kjældgaard og næstformand Mette Haslund Bertelsen. Foto: Børnehjælpsdagen.

Et godt match

Børnehjælpsdagen har mangeårig erfaring med at skabe aktiviteter, events og projekter til fordel for anbragte børn og unge i Danmark. Oplevelsesbanken passer dermed godt ind i den aktuelle tilbudsvifte og i organisationens startegiarbejde som helhed.

”Selv helt ’almindelige’ oplevelser – for eksempel en teatertur eller sportskamp – kan være et vigtigt bidrag til de udsatte børn og deres dannelse. Et teaterstykke kan give ny viden og indsigt. En sportskamp kan udfordre de sociale kompetencer. Det er en væsentlig pointe for os, at vi gennem oplevelserne altid kan styrke børnene, og på den måde være med til at ruste dem til deres voksne liv”, forklarer Børnehjælpsdagens direktør, Ina Thorndahl.

I praksis vil Børnehjælpsdagen fremadrettet udsende tilbud om oplevelser til de børnehjem og plejefamilier, som er registrereret i organisationens database.

LÆS MERE: Sådan arbejder vi med Oplevelsesbanken

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.