16. februar 2016, 11:08 Af: Kenneth Tingberg

Gavnligt grineflip i Vordingborg

Både krop og lattermuskler blev rørt i Vordingborg, hvor anbragte børn og unge kastede sig ud i Street Power-aktiviteter

Gavnligt grineflip i Vordingborg

Både krop og lattermuskler blev rørt i Vordingborg, hvor anbragte børn og unge kastede sig ud i Street Power-aktiviteter
Ninni hopper over et gymnastikredskab
Ninni fra Opholdsstedet TAO i Hvalsø var en af de unge anbragte, der blev fysisk udfordret og fik mærket sine lattermuskler på en og samme tid. Foto: Børnehjælpsdagen.

Fysisk aktivitet er meget mere og andet end løb og boldspil, men også også grineflip. Den indsigt ønskede Børnehjælpsdagen at dele ud af, da de inviterede til en aktiv eftermiddag hos Street Power i Vordingborg torsdag 11. februar 2016.

Der var hele 27 anbragte børn og unge fra både plejefamilier og institutioner der mødte op i træningstøj og fik prøvet nye aktiviteter som parkour, street hockey, fitness dans og street boards.

SE VIDEO fra aktivitetsdagen i Vordingborg

LÆS OGSÅ: Anbragte unge udfordret på klatrevæg

Den sunde latter

Alle deltagere – små som store – kastede sig ud i de lidt ukendte fysiske udfordringer med stor gå-på-mod. Der var mange smil og latter undervejs, og det med latteren er vigtigt.

“Vi ønsker at styrke de anbragte børn og unge både fysisk og mentalt. Et er at de får sved på panden, men lige så afgørende er det, at de oplever, hvad et reelt grineflip kan gøre for sjæl og krop”, fortæller Børnehjælpsdagens projektleder Ida Lissau Jacobsen.

Videnskaben har nemlig for længst slået fast, at latter mindsker stress og virker forløsende, hvis man er anspændt. Under grinet aktiverer man mange af kroppens muskler, og lattermotionen får hjernen til at frigive endorfin og andre humør- og velværestoffer såsom serotonin og dopamin. (Kilde: magasinet iForm).

Tak til Street Power i Vordingborg for at stille deres seje instruktører gratis til rådighed. Tak til Børnehjælpsdagens ambassadør, komiker Mick Øgendahl, for at bidrage med sit gode humør.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.