14. juni 2016, 11:03 Af: Sylvia Blazejowski

Løber halvmarathon i den gode sags tjeneste

Anbragte unge og Aarhus Motion støtter Børnehjælpsdagens arbejde til BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon 2016

Løber halvmarathon i den gode sags tjeneste

Anbragte unge og Aarhus Motion støtter Børnehjælpsdagens arbejde til BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon 2016
Dawit, Mohammad, Yowhannes, Gakali, Samere og Merhawi, som bor på opholdsstedet Melhedegaard i Tjørring. Her i løbetøj fra Børnehjælpsdagen. Foto: Lasse Petersen.

17-årige Alexander, der bor hos en familiepleje ved Næstved, har kridtet løbeskoene. Det samme har Dawit, Mohammad, Yowhannes, Gakali, Samere og Merhawi, som bor på opholdsstedet Melhedegaard i Tjørring.Alle drengene stiller nemlig op for Børnehjælpsdagen den 19. juni 2016, hvor BESTESELLER Aarhus City Halvmarathon ruller af stablen.

De vil gerne vise deres opbakning til den danske hjælpeorganisation, der støtter børn og unge “ligesom dem selv” – nemlig børn og unge, der er anbragt uden for hjemmet.

LÆS OGSÅ: Aarhus løb til fordel for anbragte børn

Uledsagede flygtninge sætter fokus på den vigtige sag

Melhedegaard-drengene er kommet til Danmark fra Syrien og Eritrea som uledsagede flygtninge. De har boet i landet under et år. Deres danske sprog er begrænset, men deres glæde og begejstring for at deltage i det århusianske halvmarathon er enorm – ikke mindst fordi, de skal sætte fokus på en vigtig sag.

SE VIDEO: Mød de unge drenge fra Melhedegaard

Op til løbet har de været i skarp træning sammen med Pelle Hvenegaard, som i flere år har deltaget i Børnehjælpsdagens arrangementer for anbragte børn. Den kendte skuespiller og tv-vært vil også tilbagelægge ruten i Aarhus på de cirka 21 km.

Alexander med sine løbesko i hånden
17-årige Alexander var med på Børnehjælpsdagens løbehold og gennemførte ruten på de cirka 21 kilometer med tiden 1:16:48. Foto: Børnehjælpdagen.

Alexander tager turen fra Sjælland for at løbe for Børnehjælpsdagen, som netop har opfyldt en stor drøm for ham: en rejse til Ngong i Kenya. Her skal Alexander træne på højt niveau sammen med sine løbekammerater. Hans store mål er nemlig at kvalificere sig til OL i 2020 i distancen 10 km.

Alexander har løbet siden han var 6 år gammel, og i dag er sporten hans helt store passion. Han har sikret sig flere imponerende titler, blandt andet Danmarksmester i 10 km landevej og 10 km lang cross (U18). Desuden er Alexander den bedste løber nogensinde i Skolernes Motionsløb, hvor han har tilbagelagt 36 km på 2 timer.

SE VIDEO: Mød 17-årige Alexander, der drømmer om OL

Det er ikke kun de unge løbere, der hylder Børnehjælpsdagen. Også Aarhus Motion, der er arrangør af BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon, giver deres støtte – for tredje år i træk. Aarhus Motion har allerede nu indsamlet knapt 70.000 kroner, som privatpersoner har doneret i forbindelse med køb af deres startnummer.

Besøg Børnehjælpsdagen til BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon, den 18. og 19. juni 2016. I vores stand kan du blandt andet opleve nogle af de mange drømme, som Børnehjælpsdagen har opfyldt for anbragte børn og unge i Danmark gennem projektet ‘Drømmebanken’.

En særlig tak til firmaet SAYSKY for sponsorat af af løbetøj

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.