2. maj 2021, 00:00 Af: Sylvia Blazejowski

Her er Børnehjælpsdagens årsplakat 2021

Plakatmotivet, der er skabt af Hvass& Hannibal, tager afsæt i temaet 'håb og drømme'!

Her er Børnehjælpsdagens årsplakat 2021

Plakatmotivet, der er skabt af Hvass& Hannibal, tager afsæt i temaet 'håb og drømme'!

Børnehjælpsdagens årsplakat 2021 er blevet offentliggjort søndag den 2. maj – på Årets Børnehjælpsdag. Plakatmotivet er skabt af kunstnerduoen Hvass&Hannibal, der består af Nan Na Hvass og Sofie Hannibal.

Årsplakaten – med temaet ‘håb og drømme’ – er en hyldest til de anbragte børn og unge, som Børnehjælpsdagen støtter. Hvass&Hannibal har fortolket temaet gennem deres unikke grafiske formsprog.

LÆS OGSÅ: Hvass&Hannibal skaber årsplakaten 2021

“Ideen med plakaten er vise, hvad støtten af de her børn ideelt skal munde ud i, nemlig, at de i højere grad bliver rustet til at skabe sig en smuk fremtid. Tanken er også at billedliggøre ikke bare ideen om, at vi vil bygge en god verden for de her børn, men også ideen om, at de selv kan være med til at bygge den”, forklarer Hvass&Hannibal.

Motivet afspejler desuden, at børnenes muligheder i livet er store og mangfoldige. Verden ligger åben.

“Årets plakat har en stærk fortælling og et vigtigt budskab, som også danner basis for vores humanitære arbejde i Børnehjælpsdagen. Vi ved, at anbragte børn og unge har ressourcer og potentialer til at skabe sig en god fremtid. Vores opgave er fremfor alt at bevidstgøre de unge mennesker om dette – herunder hjælpe dem med at finde troen på sig selv og tage ejerskab for eget liv”, forklarer Børnehjælpsdagens direktør Ina Thorndahl.

Et universelt budskab til alle børn

Til trods for, at årsplakaten tager afsæt i de anbragte børn og unge, så er budskabet universelt.

Alle børn og unge, uanset baggrund, bør kende deres fulde potentiale – og vide, at de selv kan have stor indflydelse på deres fremtid. Det er bestemt vigtigt at få støtte og anerkendelse fra sine omgivelser. Men viljen til at skabe et godt liv finder man i sig selv. Vi håber derfor, at plakaten kommer til at hænge i rigtig mange private hjem – og f.eks. også i skoler og fritidsforeninger – , hvor den kan inspirere og motivere de unge mennesker til at bygge netop den fremtid, som de drømmer om”, afslutter Ina Thorndahl.

Børnehjælpsdagens årsplakat 2021 koster 150 kroner og kan købes på www.bhd.dk/butik fra den 2. maj. Her er det også muligt at købe andre årsplakater, som er en del af Børnehjælpsdagens historiske plakattradition.

Sneak peak: Her ses et lille udsnit af Børnehjælpsdagens årsplakat 2021. som er skabt af kunstnerduoen Hvass&Hannibal. Plakaten bliver offentliggjort i sin helhed den 2. maj 2021.

OM ÅRETS PLAKATKUNSTNERE

 • Nan Na Hvass og Sofie Hannibal.
 • Kunstnernavn: Hvass&Hannibal.
 • Uddannet fra Danmarks Designskole.
 • Arbejder med konceptuel illustrativ formgivning indenfor visuel kommunikation, illustration, tekstil m.m. De udtrykker sig primært gennem enkle, grafiske motiver – og har en særlig interesse for samspillet mellem digitalt og håndlavet design.
 • Begge bor og arbejder i København.
 • Læs mere på www.hvasshannibal.dk

OM ÅRSPLAKATERNE

 • Traditionen med Børnehjælpsdagens årsplakater startede i 1904.
 • Anerkendte kunstnere og illustratorer har siden da stået for det årlige plakatmotiv.
 • Blandt andet kan nævnes: Arne Ungermann, Boje Bojesen, Alfred Schmidt, Ib Spang Olesen og H.K.H. Dronning Margrethe.
 • Årsplakaten bliver altid offentliggjort i starten af maj, på Årets Børnehjælpsdag.
 • Nye årsplakater – og et udvalg af de ældre – kan købes på www.bhd.dk/butik
 • Læs mere om historien og årsplakater.
KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.