30. marts 2021, 12:07 Af: Sylvia Blazejowski

HVASS&HANNIBAL skaber årsplakaten 2021

Motivet på Børnehjælpsdagens årsplakat 2021 - med temaet 'håb og drømme' - er skabt af kunstnerduoen Hvass&Hannibal.

HVASS&HANNIBAL skaber årsplakaten 2021

Motivet på Børnehjælpsdagens årsplakat 2021 - med temaet 'håb og drømme' - er skabt af kunstnerduoen Hvass&Hannibal.
Nan Na Hvass (tv.) og Sofie Hannibal (th.) udgør kunstnerduoen Hvass&Hannibal. Foto: Dennis Morton.

Børnehjælpsdagens årsplakat 2021 bliver offentliggjort den 2. maj – på Årets Børnehjælpsdag. Plakatmotivet er skabt af Nan Na Hvass og Sofie Hannibal, der tilsammen går under kunstnernavnet Hvass&Hannibal.

Nan Na og Sofie er begge uddannet på Danmarks Designskole og arbejder i dag med konceptuel illustrativ formgivning indenfor visuel kommunikation, illustration, tekstil m.m. De udtrykker sig primært gennem enkle, grafiske motiver – og har en særlig interesse for samspillet mellem digitalt og håndlavet design.

Deres unikke, grafiske formsprog bliver nu en del af Børnehjælpsdagens plakattradition, der startede i 1904.

“Vi blev meget glade for at blive spurgt og synes altid, at det er dejligt at kunne være med til at støtte en god sag ved hjælp af dét vi kan, nemlig at skabe billeder!”, fortæller Hvass&Hannibal.

En hyldest til børnene – deres håb og drømme

Børnehjælpsdagens årsplakat 2021 er en støtte og hyldest til de anbragte børn og udsatte unge i Danmark. Plakatmotivet tager afsæt i temaet ‘håb og drømme’ – et tema, som er gennemgående i Børnehjælpsdagens humanitære arbejde. For Nan Na og Sofie har det gode formål og den positive fortælling en stor betydning:

“Som forældre til små børn ligger børns velfærd os meget på sinde. Vi synes selvfølgelig, at alle børn har ret til gode kår og en god fremtid, uanset hvad de kommer fra. Så det føles rigtig godt at kunne bidrage på denne måde”, fortæller Hvass&Hannibal, der til dagligt bor og arbejder i København.

Årsplakaten bliver offentliggjort kl. 10:00 – søndag den 2. maj – på Børnehjælpsdagens Facebookside. Det sker i forbindelse med Årets Børnehjælpsdag, der (igen) i år bliver markeret online.

Fra den 2. maj 2021 kan årsplakaten købes i Børnehjælpsdagens webshop.

Sneak peak: Her ses et lille udsnit af Børnehjælpsdagens årsplakat 2021. som er skabt af kunstnerduoen Hvass&Hannibal. Plakaten bliver offentliggjort i sin helhed den 2. maj 2021.

Hvass&Hannibal sætter en stor ære i, at de - i deres projekter - insisterer på både fagligt og håndværksmæssigt udvikling samt dét at udforske nye medier, materialer og metoder i processen. Foto tv: Brian Buchard. Identitet th: I samarbejde med Sarah Gottlieb.

I starten af deres karriere arbejdede Hvass&Hannibal primært med illustration. Siden hen har de beskæftiget sig med rigtig mange andre områder af designfaget. I det seneste år har de arbejdet med især tekstil. Foto tv.: David Stjernholm. Foto th.: Brian Buchard

OM ÅRETS PLAKATKUNSTNERE

 • Nan Na Hvass og Sofie Hannibal.
 • Kunstnernavn: Hvass&Hannibal.
 • Uddannet fra Danmarks Designskole.
 • Arbejder aktuelt på et personligt projekt – Kibun – hvor de laver værker af tekstiler (www.kibun.dk). Dertil har de travlt med bestillingsopgaver som f.eks. et albumcover, et brætspil, udsmykningsarbejde og diverse illustrationer. Sideløbende laver de hele tiden nye prints og tryk til deres online webshop.
 • Begge bor og arbejder i København.
 • Læs mere på www.hvasshannibal.dk

OM ÅRSPLAKATERNE

 • Traditionen med Børnehjælpsdagens årsplakater startede i 1904.
 • Anerkendte kunstnere og illustratorer har siden da stået for det årlige plakatmotiv.
 • Blandt andet kan nævnes: Arne Ungermann, Boje Bojesen, Alfred Schmidt, Ib Spang Olesen og H.K.H. Dronning Margrethe.
 • Årsplakaten bliver altid offentliggjort i starten af maj, på Årets Børnehjælpsdag.
 • Nye årsplakater – og et udvalg af de ældre – kan købes på www.bhd.dk/butik
 • Læs mere om historien og årsplakater.
KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.