1. september 2017, 08:44 Af: Kenneth Tingberg

Hvem fortjener Lillebror Prisen 2018?

Vær med til at indstille kandidater, der fortjener anerkendelse for et markant arbejde for børn og unge i Danmark

Hvem fortjener Lillebror Prisen 2018?

Vær med til at indstille kandidater, der fortjener anerkendelse for et markant arbejde for børn og unge i Danmark
Den smukke Lillebror Statuette er skabt af kunstneren Hanne Varming og uddeles til prismodtageren sammen med 50.000 kroner. Foto: Kim Agersten.

Børnehjælpsdagens Lillebror Pris går hvert år til en forening, en ildsjæl eller et velgørende projekt, der har haft mærkbar betydning for børn og unge i Danmark.

Det er Børnehjælpsdagens priskomité, der udpeger de nominerede – samt den endelige prismodtager – på baggrund af indstillinger fra offentligheden. Derfor er der brug for rigtigt mange indstillinger – fra hele landet.

“Vi håber, at mange danskere også i år vil sende os nogle motiverede ord om et lokalt eller landsdækkende projekt, en forening eller andet initiativ, som de synes fortjener Lillebror Prisen”, fortæller Børnehjælpsdagens direktør, Ina Thorndahl.

Læs mere om Lillebror Prisen

Nominering og ny frist for indstilling

Børnehjælpsdagen har et ønske om at kunne anerkende og sætte spotlight på flere af de mange gode kandidater, der hvert år bliver indstillet til Lillebror Prisen. Derfor vil priskomitéen fremover  – som noget helt nyt – nominere et antal kandidater, der vil blive præsenteret for offentligheden, inden den endelige prismodtager bliver valgt.

Fristen for indstillinger er derfor rykket frem til 8. november 2017. Indstillinger sendes online til Børnehjælpsdagen her på hjemmesiden: Indstil en kandidat

Rådgivningstilbuddet headspace modtog Lillebror Prisen i 2017. Foto: Kim Agersten.

En vigtig anerkendelse gennem årene

Lillebror Prisen har siden 1993 været en stor anerkendelse for både nyere eller mere etablerede organisationer, for eksempel ‘Børnehuset SIV i Farum og ADHD-foreningens projekt ‘Kærlighed i Kaos’, der har hovedsæde i Odense.

I 2017 gik prisen til rådgivningstilbuddet headspace, som er lokalt forankret i 15 byer over hele Danmark:

“Det er et stort skulderklap, at vi modtager Lillebror Prisen og dermed indskriver os i den række af seriøse tilbud, som har gjort og gør en stor forskel for landets børn og unge. Det giver os blod på tanden for at få udbredt headspace endnu mere”, fortalte Trine Hammershøy, direktør for Det sociale Netværk/headspace ved prismodtagelsen.

Se listen over de mange prisvindere gennem årene

Praktiske oplysninger om indstillingen

  • Indstillinger sendes online til Børnehjælpsdagen her på hjemmesiden: Indstil kandidat
  • Deadline for indstillinger til Lillebror Prisen 2018 er 8. november 2017, kl. 12.00.
  • Børnehjælpsdagens Priskomité udpeger herefter tre nominerede kanidater, som fra 1. februar 2018 vil blive præsenteret på www.bhd.dk, i pressen, de sociale medier m.m. Offentligheden kan udtrykke deres støtte til kandidaterne, f.eks. via likes og kommentarer på de sociale medier.
  • Ud fra en samlet vurdering udpeger Børnehjælpsdagens Priskomité den endelige modtager af Lillebror Prisen 2018.
  • Modtageren af Lillebror Prisen offentliggøres 22. marts 2018. Selve uddelingen af prisen finder sted på Københavns Rådhus, hvor Prismodtageren får overdraget en Lillebror-statuette og 50.000 kroner.
KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.