5. oktober 2015, 08:53 Af: Kenneth Tingberg

Hyggelig sensommerfest i det nordjyske

Tæt på 200 plejebørn fra Nordjylland hyggede sig sammen med dyr og kendisser i Aalborg Zoo.

Hyggelig sensommerfest i det nordjyske

Tæt på 200 plejebørn fra Nordjylland hyggede sig sammen med dyr og kendisser i Aalborg Zoo.
anbragt pige til ansigtsmaling
I en af workshops'ne kunne børnene få malet deres ansigter som eksotiske dyr. Foto: Per Frahm Baungaard

Der var tale om en premieredag, da cirka 500 plejebørn, plejeforældre og -søskende var samlet til en hyggelig eftermiddag i Aalborg Zoo lørdag den 3. oktober – endda i pragfuldt sensommervejr.

For første gang nogensinde kunne Børnehjælpsdagen nemlig invitere til sommerfest i det nordjyske, så de anbragte børn nu har et stort arrangement i deres lokalområde at se frem til år efter år.

LÆS OGSÅ: Premiere på sommefest i Odense

Sjov med kendisser

Sensommerfesten havde mange sjove elementer i sig – ikke alene kunne plejefamilierne deltage i en række workshops (‘gæt en lort’, ‘spis som en giraf’ mm.), de kunne også møde skuespiller Paw Henriksen, rapperen Jøden og komikeren Karsten Green.

De tre kendisser var gået sammen med de dygtige formidlere fra Aalborg Zoo om at gøre dette besøg i Aalborg Zoo til noget ganske særligt for plejebørnene.

de tre danske kendisser; skuespiller Paw Henriksen, komiker Karsten Green og rapper Michael 'Jøden'
Under sommerfesten kunne børnene hilse på de tre danske kendisser; skuespiller Paw Henriksen, komiker Karsten Green og rapper Michael 'Jøden', der alle tre bemandende forskellige workshops. Foto: Paw Henriksen.

Et stærkere jeg

”Et af de gode formål med et arrangement som dette er at øge børnenes fællesskabsfølelse. De oplever, at de ikke er de eneste, der bor i familiepleje – og så får de mulighed for at danne relationer på kryds og tværs, mens de hygger sig med sjove og lærerige aktiviteter”, forklarer Børnehjælpsdagens projektleder, Ida Lissau Jacobsen.

“I sidste ende handler det om, at børnene får styrket deres selvværd, hvilket igen er med til at gøre dem mere robuste som mennesker”, afslutter hun.

Michael 'Jøden' havde ansvaret for en sjov aktivitet
Michael 'Jøden' havde ansvaret for en sjov aktivitet, hvor børnene skulle gå på stylter og strække hals efter en lakridssnøre - ligesom en giraf. Foto: Per Frahm Baungaard.

Sensommerfesten i Aalborg Zoo blev realiseret med midler fra Købmand af Aalborg Vagn Larsen og Hustrus Fond. Aalborg Zoo stillede medarbejdere til rådighed uden beregning og gav rabat på indgangsbilletterne, som Børnehjælpsdagen indkøbte og donerede til plejefamilierne.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.