20. december 2016, 12:14 Af: Sylvia Blazejowski

Julefester 2016: positive følelser styrker

Børnehjælpsdagen har i de forgange uger afholdt de traditionsrige julefester på kulturinstitutioner i otte danske byer.

Julefester 2016: positive følelser styrker

Børnehjælpsdagen har i de forgange uger afholdt de traditionsrige julefester på kulturinstitutioner i otte danske byer.
14-årige Emelie (tv) til julefest på Statens Museum for Kunst i København. På billedet står hun sammen med sin veninde; 11-årige Simone. Begge piger bor på Hvidborg i Hvidovre. Foto: Kim Agersten

Traditionen tro har Børnehjælpsdagen afholdt julefester for cirka 650 døgnanbragte børn og unge i november og december måned. Det er blevet til otte af slagsen i følgende danske byer: Roskilde, Aalborg, Aarhus, Herning, Odense, Vordingborg, Kolding og København.

Som altid har julefesterne haft base på forskellige kulturinstitutioner og museer, hvor kendte danskere har været med til at bringe stemningen helt i top og dele gaver ud. I alt har 24 forskellige kendisser været med på årets ‘jule-tour’.

Positive følelser giver styrke til voksenlivet
Børnehjælpsdagens julefester handler i høj grad om at skabe positive følelser og erfaringer hos deltagerne. I den forbindelse har mange af børnene og de unge stor glæde af at opleve andre i samme situation. 14-årige Emelie fra behandlingshjemmet Hvidborg er én af dem:

“Det betyder meget for mig at møde andre, som kan have de samme problemer, som jeg selv har. Så er man ikke er den eneste, som måske har det svært – og som ikke kan bo derhjemme. Det er rart at vide”, forklarer Emelie, der var med til julefesten på Statens Museum for Kunst i København.

20-årige Johnni til julefest i Odense. Han har været med i 10 år sammen med sit opholdssted, Vejgården, der ligger i Svendborg. Foto: Kim Agersten.

De positive følelser er også knyttet til den genkendelighed og tradition, som julefesterne rummer. For mange af deltagerne er det værdifuldt at gense medarbejderne fra Børnehjælpsdagen, kendte danskere eller andre børn og unge. Det kan 20-årige Johnni, der bor på opholdsstedet Vejgården, tale med om:

SE VIDEO: Bubber deler gaver ud til julefesten i København

”Det er rigtig rart at møde de samme mennesker, som viser interesse og genkender én år efter år. Det er livsbekræftende at blive set og hørt som person, og det synes jeg altid, at Børnehjælpsdagen og de kendte har været gode til”, fortæller, Johnni, der har været med til julefesterne i Odense hele 10 år i træk.

”Mange anbragte børn har jo en del skift i løbet af deres anbringelse. Derfor er det rigtig godt, at julefesterne altid foregår på den samme måde, og man får sig en slags vennegruppe, som man er tryg ved”, afslutter han.

Samlet set bidrager Børnehjælpsdagens julefester altså med både kulturel, social og personlig læring, som styrker børnene og de unge på deres vej ud i voksenlivet.

Den kulturelle læring er også en vigtigt del af Børnehjælpsdagens julefester. Her er børnene og de unge på omvisning på HEART i Herning. Foto: Roar Paaske Fotografi.

Galleri
 • Venter på julegaven, Børnehjælpsdagens Julefest i Kolding 2016.
 • Til Børnehjælpsdagens Julefest på kunstmuseet HEART i Herning
 • Kunstinstallation på kunstmuseet HEART i Herning til Børnehjælpsdagens Julefest 2016
 • Ambassadør Lars Hjortshøj deler gaver ud til julefesten på Statens Museum for Kunst
 • Indbygget læring til Børnehjælpsdagens Julefester,
 • Ambassadør Sofie Lassen-Kahlke var med til at jule på Vikingeskibsmuseet i Roskilde
 • Jøden, Peter Mygind og Karsten Green synger for
 • Børnehjælpsdagens Julefest på KUNSTEN i Aalborg 2016
 • Ambassadør Peter Mygind var med til at jule til Børnehjælpsdagens Julefest på KUNSTEN i Aalborg
 • Omvisning på Statens Museum for Kunst til Børnehjælpsdagens Julefest
 • Børnehjælpsdagens Julefest på ARoS i Aarhus 2016
 • Til Børnehjælpsdagens Julefest i Odense 2016.
 • Lisbeth Østergaard var med til at jule til Børnehjælpsdagens Julefest i Vordingborg 2015
KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.