12. december 2017, 09:06 Af: Kenneth Tingberg

Julefester 2017: Kultur, kendisser, kram og gaver til anbragte børn og unge

Børnehjælpsdagen har traditionen tro afholdt otte julefester på kulturinstitutioner over hele landet

Julefester 2017: Kultur, kendisser, kram og gaver til anbragte børn og unge

Børnehjælpsdagen har traditionen tro afholdt otte julefester på kulturinstitutioner over hele landet
Danseglad anbragt pige havde en minderig dag med kunst, god mad, kendisser og selvfølgelig julegave til Børnehjælpsdagens Julefest på kunstmuseet ARoS i Aarhus. Foto: Jakob Mark.

Børnehjælpsdagen har gennem de sidste tre uger afholdt minderige julefester for cirka 650 døgnanbragte børn og unge. Hele otte af slagsen er det blevet til i følgende danske byer: Vordingborg,  Aalborg, Roskilde, Odense, Aarhus, Herning, Kolding og København.

Som altid har julefesterne haft base på forskellige kulturinstitutioner og museer, hvor kendte danskere har været med til at bringe stemningen helt i top og dele gaver ud. I alt har 26 forskellige kendisser været med på årets ‘tour de julefest’, med komikeren Karsten Green som den gennemgående figur til alle otte fester.

SE VIDEO: Tv2 Østjylland møder Sune og Marika til julefesten på ARoS i Aarhus

‘Aldrig for gammel til at være med’

Statens Museum for Kunst i København danner altid ramme om den sidste af Børnehjælpsdagens Julefester. Her deltog 18-årige Jonas, som har boet på opholdsstedet Bennebovej siden han var 7 år, og han har dermed stor erfaring med det at være gæst til en julefest.

“Det er lige så sjovt og hyggeligt at være med til julefesterne nu, som da jeg syv år. Jeg synes ikke, man kan blive for gammel til at være med – og det betyder også virkelig meget, at der er nogen, der tænker på én – at der er nogen, der gøre det her for os”, fortæller Jonas.

For Jonas er det bedste at møde de kendte og at få gaver. “Men det er også rigtig fedt, at man kommer rundt på museet, jeg tror det er meget godt for alle at lære noget om kunst og historie”, forklarer Jonas der vil blive ved med at komme til julefesterne, så længe han kan.

SE VIDEO: Anbragte børn til julefest på Statens Museum for Kunst (TV 2 Lorry)

Til julefesten på Statens Museum for Kunst fik 18-årige Jonas en ny jakke. Den passede perfekt, så han var rigtig glad. Det gjorde også ekstra lykke at blive fotograferet sammen med Børnehjælpsdagens ambassadør Lisbeth Østergaard - hun var den person, som Jonas helst ville hilse på af alle de kendte. Foto: Kim Agersten.

Børnehjælpsdagen er meget mere end julefester

Igennem de sidste 11 år har Jonas ikke kun fået glæde af julefesterne, men også af en masse andre af Børnehjælpsdagens arrangementer, fx bueskydning, rapelling, actiondag, militærcamp, tivolitur – og han har også modtaget en gave til sin konfirmation.

“Det betyder rigtig meget, at Børnehjælpsdagen laver de her arrangementer. Man oplever noget andet, end man gør derhjemme eller på Bennebo. Jeg vil helt sikkert altid tænke på Børnehjælpsdagen som nogen, der har gjort noget godt for mig igennem min barndom”, slutter Jonas.

Som en del af Børnehjælpsdagens Julefester bliver de anbragte børn og unge præsenteret for kunst og kultur. Her studerer to drenge moderne kunst på Utzon Centret i Aalborg.

Galleri
KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.