17. december 2015, 22:44 Af: Sylvia Blazejowski

Jul med kulturel læring

Med stor succes har Børnehjælpsdagen afholdt otte store julefester over hele landet

Jul med kulturel læring

Med stor succes har Børnehjælpsdagen afholdt otte store julefester over hele landet
Rundvisning på kunstmuseet Heart i Herning i forbindelse med julefesten. Foto: Jakob Mark.

700 anbragte børn og unge. 8 kulturinstitutioner. 21 kendte danskere. 28 festlige timer! Det er opskriften på en alletiders jul!

I de sidste fire uger har børn og unge fra danske børnehjem været med til Børnehjælpsdagens julefester over hele landet.

KUNSTEN, Danmarks Borgcenter, ARoS Aarhus Kunstmuseum, Vikingeskibsmuseet, Spejlteltet, Koldinghus, HEART og Statens Museum for Kunst har været med til at sætte rammen for de traditionsrige arrangementer.

Og det er ikke en tilfældighed.

Fokus på kulturel læring

Udover juleglæde, julegodter, julegaver og kendiskram har festerne nemlig altid fokus på den kulturelle læring. Hvert eneste sted har børnene således fået et unikt møde med kunsten og de mange historier, som museerne kan byde på!

“Vi ønsker, at julefesterne skal være mere end en god oplevelse – de skal være et bidrag til børnenes kompetencer. Nogle af disse unge mennesker har meget ringe eller måske slet ingen erfaringer med kunst og kultur. På den her måde, kan vi måske inspirere dem og gøre dem mere nysgerrige på området. Dertil håber vi selvfølgelig, at alle børn får en fantastisk dag, der samtidig sætter en masse positive følelser i spil”, forklarer projektleder Ida Lissau Jacobsen.

Julefesterne er en del af Børnehjælpsdagens mange tilbud, der alle tjener et overordnede formål: At styrke de anbragte børn og unge, så de står stærkere som mennesker i deres voksne liv.

Fotos af: Lone Allen, Kim Agersten, Jakob Mark, Nils Lund Pedersen. Lasse Petersen.

Galleri
KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.