19. januar 2015, 14:34 Af: Sylvia Blazejowski

Støtte gav anbragt pige indre ro

Karina, der bor på opholdsstedet Home, fortalte sin historie under Børnehjælpsdagens nytårskoncert 2015

Støtte gav anbragt pige indre ro

Karina, der bor på opholdsstedet Home, fortalte sin historie under Børnehjælpsdagens nytårskoncert 2015
Karina med en miktorfon ved siden af Lars Hjortshøj
19-årige Karina giver her en personlig beretning om sit liv som anbragt og hvilken betydning Børnehjælpsdagens projekter har haft for hende, ved Nytårskoncerten i Christians Kirken. Foto: Kim Agersten.

Fire år gammel og anbragt uden for hjemmet. Sådan blev skæbnen for anbragt pige, 19-årige Karina, der søndag den 18. januar stod på scenen til Børnehjælpsdagens nytårskoncert i Christians Kirken.

Karina var mødt frem for at give publikum en indsigt i de udfordringer, som anbragte børn kan tumle med. Hun delte sin egen historie – om en svær barndom præget af alkohol samt gentagne anbringelser, dels i familiepleje og på institution.

Desuden forklarede Karina om betydningen af den støtte, som hun over årene har modtaget fra Børnehjælpsdagen.

Hjælp fra både Børnenes IT-Fond og Drømmebanken

I 2012 blev hun bevilliget en bærbar computer fra ‘Børnenes IT-Fond’, der gav hende bedre forudsætninger for at gennemføre HF. Samme år fik Karina også opfyldt et stort ønske gennem ‘Drømmebanken’ om at møde sine bedsteforældre i Grønland.

”Rejsen gav mig en indre ro, fordi jeg for første gang fik talt ordentligt med mine bedsteforældre – om mit liv og mine fremtidsplaner”, forklarede Karina, der i dag bor på opholdsstedet Home i Hundested.

Børnehjælpsdagen er årligt i kontakt med cirka 8000 anbragte børn og unge i Danmark. De får støtte gennem særlige oplevelser, aktiviteter, læringsforløb samt gave- og computeruddelinger.

Læs mere om Børnehjælpsdagens nytårskoncert 2015

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.