12. januar 2017, 08:13 Af: Kenneth Tingberg

Kitch’n’cool er nået til Næstved

Anbragte unge i Næstved Kommune kan nu høste større trivsel med Børnehjælpsdagens læringsforløb om sunde madvaner

Kitch’n’cool er nået til Næstved

Anbragte unge i Næstved Kommune kan nu høste større trivsel med Børnehjælpsdagens læringsforløb om sunde madvaner
I køkkenet med sunde madvarer. Foto: Nils Lund Pedersen.

Fra 10. januar 2017 og fem tirsdage frem møder en gruppe af 16 til 18-årige udsatte unge fra Næstved Kommune op i køkkenet på Ellebækskolen for at lære at lave og spise ernæringsrig mad.

Det sker som led i Børnehjælpsdagens kost og -ernæringsprojekt Kitch’n’cool, der har kørt siden april 2016. Kurserne er nået godt rundt i landet med placeringer i Odense, Silkeborg, Syddjurs, Roskilde og nu også Næstved.

Styrker både den fysiske som den mentale robusthed
Med projektet ønsker Børnehjælpsdagen at styrke den fysiske robusthed hos de unge, da den sunde kost er grundstenen til at kunne fungere optimalt i hverdagen.

“Fra de afsluttede og igangværende forløb ved vi, at Kitch’n’cool også har fungeret som en ramme, hvor de unge kan mødes med ligesindede, og hvor maden bliver centrum for nye fællesskaber”, fortæller Susan Gritzman, som er ernæringsfaglig projektleder i Børnehjælspdagen, og fortsætter:

“Det ligger fint i tråd med vores generelle strategi om at styrke de anbragtes mentale robusthed, både i form af sociale og personlige kompetencer. Et måltid er et vigtigt element i organiseringen af et social liv”.

Om Kitch’n’cool

Kitch’n’cool er udviklet i regi af Måltidspartnerskabet med deltagelse af Landbrug & Fødevarer, Teknologisk Institut – AgroTech, Fødevarestyrelsen og Foreningen af Kliniske Diætister.

Næstved kommune har bidraget med at rekruttere deltagere til undervisningsforløbet og ved at give adgang til køkkenet på Ellebækskolen.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.