20. februar 2018, 08:13 Af: Kenneth Tingberg

Børn skaber forvandlingsmaskiner sammen med årets plakatkunstner

Den anerkendte billedkunstner FOS har haft anbragte børn forbi sit atelier for at opfinde og illustrere maskiner, der transformerer noget dårligt til noget bedre

Børn skaber forvandlingsmaskiner sammen med årets plakatkunstner

Den anerkendte billedkunstner FOS har haft anbragte børn forbi sit atelier for at opfinde og illustrere maskiner, der transformerer noget dårligt til noget bedre

Rammerne for en kreativ workshop var helt perfekte, da 15 børn fra både plejefamilier og institutioner fredag 16. februar 2018 mødte op i et kunstnerisk værksted på Islands Brygge i København.

Atelieret tilhører Thomas Poulsen, også kendt som den internationale billedkunstner FOS, og stedet bugner af værktøj, byggematerialer, pensler og skitser fra gulv til loft. Kunstner og børn har sat hinanden stævne, fordi FOS har sagt ja til at kreere Børnehjælpsdagens årsplakat 2018, og det har han ønsket at gøre i samarbejde med de børn, det hele handler om.

En verden hvor æbleskrog bliver til bamser og ulækre boller til et rødt hjerte

FOS har tidligere arbejdet med konceptet ‘Forvandlingsmaskiner’ og det var også den opgave, børnene blev mødt med: ‘Tænk på en maskine, der kan gøre verden lidt bedre – også for de voksnes skyld, og brug papir, saks og tusser til at illustrere jeres idé’

Det var 15 lidt betuttede børn, der satte sig til rette ved tegnebordet, men med støtte fra den meget levende og engagerede kunstner, begyndte forvandlingsmaskinerne at tage form: 14 bidrag til en bedre verden, hvor et æbleskrog kan blive til en bamse, en gammel bil forvandles til en ny bil og lektier kommer ud i den anden ende som fredagsslik.

“Det var skønt at se børnene blive suget ind i kunstnerens skaberunivers, og hvordan fantasien blev sat i spil – også i forhold til at vælge deres helt eget opfindernavn”, fortæller Børnehjælpsdagens projektleder Susan Gritzman, der ofte arbejder med kreativitet som virkemiddel i forhold til at styrke de anbragte børns personlige og mentale kompetencer.

SE DE FANTASTISKE FORVANDLINGSMASKINER I GALLERIET NEDENFOR

"Jeg har lavet en fremtidsmaskine der kan forvandle sure mennesker til glade mennesker, feks Darth Wader, hvis man putter ham ind i en maskine kommer han glad og ikke ond ud, Han bliver faktisk, som han har været, før han blev Dart Wader. Man kan se, at maskinen smider de sure ned i bunden og ud i skraldespanden til venstre", forklarer 7-årige Tristan der var med på Årsplakat-workshoppen. Foto: Kim Agersten.

"Jeg ændrede en støvsuger til en hund. Vores hund er bange for støvsugere; jeg synes det var sjovt at støvsugeren blev en hund - også fordi hvis nogen spilder under spisning, siger vi altid: Det gør ikke noget - om lidt kommer støvsugeren, som er vores lille hund, der altid undersøger gulvet for godbidder", forklarer Kiara på 7 år om sin forvandlingsmaskine. Foto: Kim Agersten.

Galleri
KAN DU LI' HVAD DU LÆSER

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.