30. marts 2017, 09:55 Af: Kenneth Tingberg

L:Ron:Harald viste vej til drømmene

Anbragte og udsatte unge omsatte deres drømme til grafittiværker med hjælp fra multikunstneren L:Ron:Harald. 25-årige Maria var en af deltagerne i den kreative workshop.

L:Ron:Harald viste vej til drømmene

Anbragte og udsatte unge omsatte deres drømme til grafittiværker med hjælp fra multikunstneren L:Ron:Harald. 25-årige Maria var en af deltagerne i den kreative workshop.

En skatehal med højt til loftet og kolde, rå vægge skabte den perfekte ramme til Børnehjælpsdagens ‘drømmende’ grafitti workshop den 14. marts i Sønderborg, hvor multikunstneren L:Ron:Harald satte 11 anbragte unge i stævne med sine farverige spraydåser.

L:Ron:Harald er måske bedst kendt for det rappende storhit ”Mæ å Min Kadett‘, men har faktisk siden starten af 1980’erne været udøvende inden for grafitti kunsten – en karriere der nu har ført til, at han også er manden bag Børnehjælpsdagens Årsplakat 2017, der bliver offentliggjort på ‘Årets Børnehjælpsdag’ den 6. maj.

LÆS OGSÅ: Mød L:Ron:Harald – årets plakatkunstner

Drømmemotiver, fordybelse og kreativt output

De unge deltagere i alderen 13-25 år fik en eftermiddag, hvor L:Ron:Harald fortalte om sit liv som tidligere anbragt, sårbar ung, og hvor han viste nogle teknikker inden for grafittien – blandt andet style writing. Herefter hjalp han de unge med at skabe deres eget grafitti maleri med afsæt i deres ‘håb og drømme’ – en tematik, som også danner grundlag for Børnehjælpsdagens kommende årsplakat.

Idéen med arrangementet var at give de unge en kunstnerisk udtryksform til at bearbejde deres følelser med og til at illustrere egne tanker om fremtiden. Det var en opgave, som de virkelig tog til sig, og som udfordrede deres evne til at fordybe sig – på en god måde.

“Det var fantastisk at opleve, hvordan de alle og én kastede sig ud i grafitti kunsten og på blot 1½ time fik skabt hver deres kunstværk med personlige drømme-motiver”, fortæller Børnehjælpsdagens projektleder Stine Enevold Valentin.

LÆS OGSÅ: Anbragte tegner og fortæller deres livshistorier

25-årige Maria fik et personlig møde og en god snak med L:Ron:Harald, som hun er stor fan af - ikke mindst fordi, hun kan relatere til hans oplevelser med psykisk sygdom . Foto: Roar Paaske Fotografi.

Et drømmemøde mellem grafitti-maleriene

En af deltagerne på workshoppen var 25-årige Maria, som er tidligere anbragt, og nu er en del af Projekt Netværket i Tønder. Her er hun både deltager i voksengruppen og hjælper til som frivillig.

For hende havde mødet med L:Ron:Harald en særlig dimension, da hun har læst hans selvbiografiske bog “Patient”; en bog, hvor han kaster et kritisk blik på behandlingssystemet for psykisk syge. Maria er nemlig selv psykisk sårbar og fik sig en god snak med forfatteren og multikunstneren.

Herefter gik hun ihærdigt i gang med at male ikke bare ét, men to grafitti værker, som nu hænger hjemme i hendes hjem i Skærbæk til minde om en kreativ eftermiddag og et særligt personligt ‘drømme-møde’.

Maria i gang med at spraymale sit eget grafitti kunstværk. Foto: Roar Paaske Fotografi.

De unge gør dig umage med deres drømme-motiver. Foto: Roar Paaske Fotografi.

Nedenfor i galleriet ses de unges færdige grafittimalerier, der afspejler deres håb og drømme.

Galleri
KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.