22. marts 2018, 04:22 Af: Sylvia Blazejowski

Læs for Livet modtager Børnehjælpsdagens Lillebror Pris 2018

Børnehjælpsdagen har den 22. marts uddelt årets Lillebror Pris til organisationen 'Læs for Livet' på København Rådhus, hvor også selve prisen blev hyldet - som jubilar.

Læs for Livet modtager Børnehjælpsdagens Lillebror Pris 2018

Børnehjælpsdagen har den 22. marts uddelt årets Lillebror Pris til organisationen 'Læs for Livet' på København Rådhus, hvor også selve prisen blev hyldet - som jubilar.
På vegne af organisation 'Læs for Livet' modtog stifter og leder Rachel Röst Børnehjælpsdagens Lillebror Pris 2018, der blev uddelt på Københavns Rådhus den 22. marts. Foto: Kim Agersten.

Anbragte børn og unge skal have nem adgang til litteratur og motiveres til mere læselyst i hverdagen. Det var en veldefineret mission, der i 2012 lå til grund for stiftelsen af Læs for Livet.

I dag – 6 år efter – er organisationen modtager af Børnehjælpsdagens Lillebror Pris 2018 for sit effektive og målrettede arbejde med at uddele biblioteker til landets børnehjem, institutioner, bosteder mv.

Hver enkelt bibliotek består af mellem 800-1000 bøger, både skønlitteratur og faglitteratur, som ‘Læs for Livet’ indsamler fra private, anmeldere, forlag og forfattere. I alt har organisationen uddelt mere end 150 biblioteker. Det svarer til cirka 115.000 bøger og en samlet værdi på cirka 15 millioner kroner.

Prisen bidrager til videnindsamling

‘Børnehjælpsdagens Lillebror Pris 2018 blev overrakt til leder og stifter af ‘Læs for Livet’, Rachel Röst under en flot ceremoni på København Rådhus. Med prisen fulgte en check på 50.000 kroner, samt en smuk Lillebror-statuette, der er skabt af kunstneren Hanne Varming.

“Det er en stor, stor ære og anerkendelse, som glæder os og vores mange frivillige meget. Med prisen bliver der også sat spot på, at læsning har en vigtig betydning for udsatte børn og unges liv. Samtidig er det en blåstempling af Læs for Livets arbejde, som kommer til at have en positiv betydning for vores samarbejde med f.eks. andre organisationer, fonde, bogdonatører og mange flere”, forklarer Rachel Röst, der selv har været anbragt som ung.

“Pengene kommer til at hjælpe os rejse, så vi kan rejse rundt i landet og besøge de institutionerne og de børn og unge, Læs for Livet vil gøre en forskel for. Det er rigtigt vigtigt, at vi kommer ud og får mulighed for at høre netop hvilke bøger bøger, der skal til netop her for at skabe læselyst”, afslutter hun.

LÆS OGSÅ: Rachel Röst svarer på ‘5 skarpe’ om ‘Læs for Livet’.

‘Læs for Livet’ var nomineret til Børnehjælpsdagens Lillebror Pris 2018 sammen med læringsprogrammet ‘Lær for Livet’ og foreningen ‘BROEN Danmark’, der også var repræsenteret ved prisuddelingen. Det er Børnehjælpsdagens Priskomité, der har udpeget såvel de nominerede som den endelige prismodtager.

Fra venstre mod højre: Projektkoordinator Charlotte Boe Hede og kommunikationschef Dorthe Pihl fra 'Lær for Livet' (nomineret), projektkoordinator Lærke Bohlbro, udviklingskonsulent Laura Rahbek og stifter og leder, Rachel Röst fra 'Læs for Livet' (prismodtager), bestyrelsesmedlem, Bente Kruse og foreningskonsulent Henrik Nørgaard i BROEN Danmark (nomineret). Foto: Kim Agersten.

Prisuddeling med 25 års jubilæum

Ved årets prisuddeling var der en særlig 25 års jubilar, nemlig prisen i sig selv.

Siden 1993 har Lillebror Prisen været en hæder til organisationer, foreninger, projekter eller initiativer, som har ydet en ekstraordinær indsats for børn og unge i Danmark.

Gunnar Brüsch, der er medlem af priskomitéen – og som også overrakte prisen til ‘Læs for Livet’ – forklarede i en tale, hvorfor Børnehjælpsdagen finder det naturligt og vigtigt at anerkende andre for deres humanitære arbejde i børnesagens tjeneste:

“Med Børnehjælpsdagens Lillebror Pris fremhæver vi en særlig indsats, som fortjener at blive hædret. Samtidig minder vi hinanden om, at vi står stærkere i et fællesskab. Vi bringer det bedste frem i hinanden, når vi evner at anerkende det arbejde, vi hver især laver. Det er gennem fællesskabet – og en gensidig opbakning – at vi kan sikre gode, sociale resultater, som også har politisk bevågenhed”.

Cirka 150 inviterede gæster overværede prisuddelingen, der fandt sted den 22. marts i Festsalen på Københavns Rådhus. Socialborgmester Mia Nyegaard stod for den officielle velkomsttale, mens Eventyrteatrets dygtige børn leverede underholdningen i form af uddrag af deres efterårsforestilling fra 2017: ‘Kongen og Tiggertøsen’.

Medlem af Børnehjælpsdagens Priskomité, Gunnar Brüsch, stod for den motiverende tale samt afsløring af årets prismodtager. Gunnar Brüsch har - som det eneste medlem af priskomitéen - været med, siden Lillebror Prisen "kom til verden" i 1993. Foto: Kim Agersten.

Eventyrteatret til prisuddeling på Københavns Rådhus
Eventyrteatret optrådte for det fremmødte publikum til prisuddelingen, der blev afholdt i den smukke festsal på Københavns Rådhus. Foto: Kim Agersten.

FAKTA OM BØRNEHJÆLPSDAGENS LILLEBROR PRIS

Børnehjælpsdagen er en landsdækkende hjælpeorganisation, der har uddelt Lillebror Prisen siden 1993. Prisen uddeles til en person, organisation eller forening, der i det forgangne år har ydet en bemærkelsesværdig indsats for børn og unge i Danmark.

Med prisen følger en check på 50.000 kroner samt en Lillebror-statuette, der er skabt af kunstneren Hanne Varming. I 2018 kan Børnehjælpsdagens Lillebror Pris fejre 25 års jubilæum.

Se liste over alle prismodtagere gennem tiden.

Læs mere på www.bhd.dk/lillebror-prisen


FAKTA OM LÆS FOR LIVET

‘Læs for Livet’ er modtager af Børnehjælpsdagens Lillebror Pris 2018.

‘Læs for Livet’ blev stiftet i 2012 af Rachel Röst, der bor på Østerbro i København.
Organisationen har ligeledes sekretariat på Østerbro. Læs mere på www.rachelrost.dk og www.laesforlivet.dk

Galleri
  • Nominerede til Børnehjælpsdagens Lillebror Pris 2018
  • Prisuddeling på Københavns Rådhus
  • uddrag af eventyrteaterets efterårsforestilling fra 2017: 'Kongen og Tiggertøsen'.
  • Pelle Hvenegaard, Jenna Bagge og Jonas Schmidt.
  • Socialborgmester Mia Nyegaard til prisuddeling på Københavns Rådhus
  • Børnehjælpsdagens direktør Ina Thorndahl
  • Læs for livet modtager Børnehjælpsdagens Lillebror Pris 2018
KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.