6. december 2023, 13:58 Af: Nina Schive

Sang til MGP-scenen gav Lalitha lov til at drømme

Drømme kan blive til virkelighed! For Lalitha var det at skrive og indspille en MGP-sang, og med støtte fra Drømmebanken gik den i opfyldelse.

Sang til MGP-scenen gav Lalitha lov til at drømme

Drømme kan blive til virkelighed! For Lalitha var det at skrive og indspille en MGP-sang, og med støtte fra Drømmebanken gik den i opfyldelse.
MGP drømmebanken sang

Lalitha har altid drømt om at stå på MGP-scenen foran et hav af glitrende øjne, 3000 unge fyldt med forventning og spænding. Denne drøm har været hendes største ønske, siden hun var blot fire år gammel. Med ønsket om at gøre noget helt specielt for sig selv, søgte hun og hendes plejefamilie støtte hos Børnehjælpsdagens Drømmebank om at skrive og indspille en sang.

”Jeg vil gerne gøre noget, der kun er for mig. Det får mig til at føle, jeg har lov til at drømme, og at de indimellem går i opfyldelse”, skrev Lalitha i sin ansøgning.

Drømmebankens formål er netop at realisere store og personlige drømme, der normalt ikke ville være mulige. Det handler om at styrke troen på egne evner hos de anbragte børn og unge, og vise dem, at morgendagen kan være en smule lysere end i dag. Drømme repræsenterer håb, ambitioner og mål, og det er med til at give livet en dybere mening.

 

En sang fra hjertet 

For at realisere sin drøm om at optræde til MGP, modtog Lalitha sangundervisning og hjælp til musikken hos Caroline Fjerbæk, mens Mikkel Mikkelsen hjalp med at producere den tre minutter lange sang. I processen lærte hun ikke kun sangteknikker men også kunsten bag sangskrivning og produktion.

I sangen åbner Lalitha op og trækker tydelige tråde til sin egen opvækst og de følelser, der har præget hende. Mens Lalitha ikke kom med til finalen, nåede hun til de sidste 16 deltagere, hvor kun de otte skulle videre.

”Selvom Lalithas sang ikke passede til den positive stemning, som MGP ønskede, var den fyldt med så mange lovord og tårer, da hendes sang virkelig rørte folk, der lyttede til den. Den er helt fantastisk og det har været en enorm oplevelse”, siger hendes plejemor, Chilie.

 

Hvorfor har vi valgt at opfylde drømmen?
Hvorfor valgte vi at realisere denne drøm? Gennem de måneder, hvor Lalitha arbejdede på sangen, blev det klart, at det ikke blot handlede om at nå en scene, men om hele rejsen.

Lalithas drøm er en ud af mange, der bliver opfyldt hvert år i Drømmebanken. Det handler om at række ud efter drømmene og gribe dem, selvom det ikke altid ender præcis som håbet. For det er rejsen og de erfaringer, vi samler undervejs, der former os og giver os modet til at drømme endnu større drømme.

 

Hør Lalithas sang “Stærkere end hård metal” lige her

 


Lalithas drøm om at indspille en MGP-sang blev opfyldt med støtte fra Egmont Fondens program ‘En Håndsrækning’.

Kender du et anbragt barn eller ung med andre store livsdrømme?
Så send en ansøgning til Drømmebanken her.

FONDE OG VIRKSOMHEDER STÅR BAG DRØMMEBANKEN

Børnehjælpsdagen står bag det landsdækkende projekt Drømmebanken, der opfylder store drømme for anbragte børn og unge i Danmark.

Børnehjælpsdagen samarbejder med fonde og virksomheder om at opfylde drømmene. Egmont Fonden har i flere år været den største økonomiske støtte til Drømmebanken gennem programmet ‘En Håndsrækning’.

Børnehjælpsdagen afholder desuden teambuilding arrangementer i udvalgte virksomheder, hvor medarbejderne opfylder drømme igennem virksomhedens netværk.

Relaterede nyheder

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.