23. april 2015, 12:20 Af: Sylvia Blazejowski

Lillebror Prisen 2015 er uddelt

Børnehjælpsdagen har uddelt årets Lillebror Pris til forening for nuværende og tidligere anbragte

Lillebror Prisen 2015 er uddelt

Børnehjælpsdagen har uddelt årets Lillebror Pris til forening for nuværende og tidligere anbragte
Årets Lillebror Pris blev overrakt til stifteren af ’De Anbragtes Vilkår’, Gitte Kirkeby, samt foreningens formand, Ea Krassèl. Foto: Kim Agersten.

Børn og unge med anbringelsesbaggrund skal have indflydelse på det offentlige system, som de er en del af. De skal have en politisk stemme, de skal kende deres rettigheder og de skal have mulighed for at dele erfaringer med ligesindende i lokale netværksgrupper.

Det er grundtanken bag foreningen ’De Anbragtes Vilkår’, der torsdag den 23. april modtog Børnehjælpsdagens Lillebror Pris 2015 på Københavns Rådhus. Med prisen fulgte en check på 50.000 kroner samt en smuk Lillebror-statuette skabt af den danske kunstner, Hanne Varming.

Børnehjælpsdagen har uddelt Lillebror Prisen siden 1993. Formålet er at hædre en person, en forening eller en organisation, som i det forgangne år har ydet en særlig indsats for børn og unge i Danmark.

Årets Lillebror Pris blev overrakt til stifteren af ’De Anbragtes Vilkår’, Gitte Kirkeby, samt foreningens formand, Ea Krassèl.

”Vi er så glade for den store anerkendelse, der ligger i at få denne pris. Det er et kæmpe skulderklap til os. Vi arbejder hårdt på at give anbragte og tidligere anbragte værdighed, lige vilkår og ikke mindst en stemme. Den stemme er nu blevet hørt”, fortæller Ea Krassèl, der selv har været anbragt – på børnehjem og i familiepleje – som følge en svær opvækst hos en alkoholisk mor.

Kort om prisuddelingen 2015

Cirka 160 inviterede gæster overværede prisuddelingen, der fandt sted i Festsalen på Københavns Rådhus. Socialborgmester Jesper Christensen stod for den officielle velkomsttale, mens Eventyrteatrets dygtige børn leverede underholdningen.

Eventyrteatret fremførte uddrag af deres forestilling ’De Vises Sten’ fra efteråret 2014 (oprindeligt opført i Tivolis Glassal).

Læs mere om Lillebror Prisen

Læs mere om ‘De Anbragtes Vilkår’

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.