8. juli 2016, 10:51 Af: Sylvia Blazejowski

Min familieferie med far og mor

Relationen mellem anbragte børn og deres biologiske forældre blev styrket på Børnehjælpsdagens ferieophold

Min familieferie med far og mor

Relationen mellem anbragte børn og deres biologiske forældre blev styrket på Børnehjælpsdagens ferieophold
Anja hygger med sin biologiske far, Jørgen, i Bon Bon land
Anja hygger med sin biologiske far, Jørgen, i Bon Bon land. Til hverdag bor Anja i en plejefamilie. Foto: Børnehjælpsdagen

Emilia og Michelle bor på en institution. Julie, Anja og Maria bor i familiepleje. Fælles for dem alle fem er, at de er anbragt uden for hjemmet og dermed adskilt fra deres biologiske far og mor i hverdagen.

Derfor var glæden ekstra stor hos de unge mennesker, da de i denne uge fik mulighed for at holde familieferie sammen med deres forældre på Smålandshavet i Karrebæksminde.

Nyt initiativ med ‘Min familieferie’

Børnehjælpsdagen stod her bag et nyt initiativ; ’Min Familieferie’, der har til formål at styrke relationen mellem de anbragte børn og deres biologiske forældre.

”Anbragte børn oplever ofte et meget stort savn til deres biologiske familie under anbringelsen. Set i lyset af, hvor stor betydning familien har for børn og unges hverdag og udvikling generelt, er det derfor yderst vigtigt at støtte børnene i deres relation til den biologiske familie”, udtaler Børnehjælpsdagens direktør, Ina Thorndahl.

Ferieopholdet blev afholdt over tre dage, den 4.-7. juli – og med stor succes!

Udflugter og vandsjov

Familierne deltog i fælles aktiviteter, planlagt af Børnehjælpsdagen, og de fik også tid til at opleve området på egen hånd. Programmet bød for eksempel på en udflugt til Bon Bon land, en strøgtur i Næstved By, rundvisning i Karrebæksminde og masser af vandsjov i Smålandshavets poolområde.

”Størstedelen af alle anbragte børn og unge kommer fra udsatte familier, hvor der ikke er råd til at holde ferie i større udstrækning. Vores ferieophold har derfor givet de fire familier nogle unikke oplevelser, som ellers var utænkelige for dem. Disse oplevelser bliver lagret som positive minder, der er med til at gøre båndet mellem barn og voksen stærkere”, forklarer Ina Thorndahl.

’Min Familieferie’ blev støttet af Arbejdsmarkedets Feriefond.

Det betyder, at Børnehjælpsdagen kunne sende alle deltagere af sted på ferieopholdet helt uden beregning. Familierne var visiteret til opholdet i samarbejde med børnenes anbringende kommuner samt plejefamilie eller institution.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.