13. oktober 2015, 11:24 Af: Sylvia Blazejowski

Yoga og en rød skovmyre på CV’et

Der var masser af læring, da Børnehjælpsdagen afholdte camp på Sydfyn. En plejemor og plejedatter fortæller

Yoga og en rød skovmyre på CV’et

Der var masser af læring, da Børnehjælpsdagen afholdte camp på Sydfyn. En plejemor og plejedatter fortæller
13-årige Kristine sammen med sin plejemor, Lene Britt
13-årige Kristine sammen med sin plejemor, Lene Britt, på Børnehjælpsdagens camp for plejedøtre- og mødre. Foto: Børnehjælpsdagen.

I starten af oktober var 13-årige Kristine og hendes plejemor, Lene Britt, med på Børnehjælpsdagens camp for plejedøtre og -mødre.

Hen over tre dage nød de hinandens selskab i det naturskønne område, Svanninge Bjerge, på sydfyn, hvor campen fandt sted. Nedenfor fortæller de om nogle af de bedste og mest lærerige oplevelser, som de fik med sig hjem:

Hvad var det bedste ved at være med på camp’en?

Kristine:
Det var sjovt at prøve yoga for første gang – både sammen med min plejemor og sammen med alle de andre. Jeg kunne godt lide yoga, og jeg kunne finde ud af det. Det var også sjovt at lære nye mennesker at kende.

Lene Britt:
Yoga oplevelsen med YOGO og mindfulness-underviseren var rigtig rar. Det var en god, fælles aktivitet. At have fokus på åndedrættet kan overføres i mange situationer. Både for mig og pigerne herhjemme.

Jeg nød virkelig naturen i Svanninge Bjerge – et stykke Danmark, som jeg nok ellers aldrig ville have set. Det er altid en skøn oplevelse at gå rundt sammen med en naturvejleder. Uden hende og hendes viden havde Kristine og jeg da nok heller aldrig spist en rød skovmyre. Det kan vi nu skrive på vores CV!

Hvad har du lært ved at være med på camp’en?

Kristine:
Jeg har lært meget om venskaber. Jeg har også lært ting om naturen, da vi var ude at vandre med naturvejlederen – for eksempel at træer kan have kræfter, og at der har været mamutter på en af de bakker, hvor vi stod.

Lene Britt:
Jeg er blevet inspireret af de øvelser, som vi lavede med yoga og mindfulness. Jeg har fået lyst til at gå på opdagelse i den verden, fordi aktiviteterne kan være brugbare i forhold til min og Kristines indbyrdes relation. Generelt har jeg fået erfaring med nogle situationer, som vi kan bruge herhjemme, når vi om taler relationelle ting.

På vandring i den smukke natur i Svanninge Bjerge
På vandring i den smukke natur i Svanninge Bjerge. Foto: Børnehjælpsdagen.

Om campen

Børnehjælpsdagens camp for anbragte piger og deres plejemødre blev afholdt som en del af Bikubenfondens program ’Natur til et godt liv’, der tager udgangspunkt i natursociale aktiviteter på Knagelbjerghus i Svanninge Bjerge.

Camp’en blev afsluttet med en smuk vandring gennem det sydfynske landskab under ledelse af Bikubenfondens naturvejleder Caroline-Marie Vandt Madsen.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.