6. oktober 2015, 07:00 Af: Kenneth Tingberg

Mental robusthed i naturen

Børnehjælpsdagen afholdte ny camp på Sydfyn for anbragte piger og deres plejemødre

Mental robusthed i naturen

Børnehjælpsdagen afholdte ny camp på Sydfyn for anbragte piger og deres plejemødre
Fælles aktivitet i de smukke naturomgivelser i Svanninge Bjerge
Fælles aktivitet i de smukke naturomgivelser i Svanninge Bjerge til Børnehjælpsdagens camp for plejedøtre og mødre. Foto: Børnehjælpsdagen.

Mærk dig selv. Find din indre ro. Bliv bedre til at styre dine følelser og handlinger. Det var nogle af de øvelser, som blev introduceret på Børnehjælpsdagens nye camp for anbragte teenagepiger og deres plejemødre.

I alt 12 piger og 12 mødre deltog i camp’en, der blev afholdt på Knagelbjerghus i Svanninge Bjerge (Faaborg). Programmet bød blandt andet på mindfulness, yoga og personlig pleje samt en række fysiske aktiviteter i det fri.

“Vi ønsker generelt at gøre anbragte børn og unge mere fysisk og mentalt robuste, så de står stærkere i deres voksne liv. Under denne camp har vi primært arbejdet med den mentale del, hvor blandt andet ‘selvregulering’ og ‘positiv tænkning’ er vigtige elementer”, forklarer Børnehjælpsdagens direktør Ina Thorndahl.

“Vi har bevidst brugt naturen som et redskab til at nå de unge deltagere med. Naturen er fantastisk, fordi den virker afstressende og kan skabe den fornødne ro, der skal til, når man arbejder med sig selv”, tilføjer hun.

Det 3-dages ophold, der fandt sted i weekenden den 2.-4. oktober, gav også anledning til, at pigerne og plejemødrene fik styrket deres relationer indbyrdes og/eller fik skabt nye relationer på tværs af familierne.

Børnehjælpsdagens camp for anbragte piger og deres plejemødre blev afholdt som en del af Bikubenfondens program ’Natur til et godt liv’, der tager udgangspunkt i natursociale aktiviteter på Knagelbjerghus i Svanninge Bjerge.

Gruppen betragter en græssende ko
Camp’en blev afsluttet med en smuk vandring gennem det sydfynske landskab under ledelse af Bikubenfondens naturvejleder Caroline-Marie Vandt Madsen. Foto: Børnehjælpsdagen.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.