29. juni 2023, 14:09 Af: Nina Schive

Megan har solgt Lillebrorlodder og tjent 77.400 kr. til fælleskassen

Læs hendes fire bedste råd til selv at komme i gang!

Megan har solgt Lillebrorlodder og tjent 77.400 kr. til fælleskassen

Læs hendes fire bedste råd til selv at komme i gang!
Megan har solgt

Børnehjælpsdagens storsælger, Megan Culbert, har solgt Lillebrorlodder i stride strømme. Nu får spejderhytten en overhaling, og hun får lov at hjælpe de børn, der har det svært. Hendes bedste råd? Bare kast dig ud i det

”Undskyld, men har du lyst til at købe et Lillebrorlod og støtte anbragte børn og unge?”

De sidste 3,5 måned, har du kunne møde en storsmilende 13-årig Megan på blandt andet Dronning Louises Bro i fuld gang med at sælge Lillebrorlodder. Det har hun gjort i mange år, og det er hun god til. Så god at hun har slået sin egen rekord fra sidste år med 27.400 kr.

 

Gør en indsats for fællesskabet

Megan er FKUM-spejder i Borggruppen på Østerbro, og det er for dét fællesskab, hun har taget spejdertørklædet om halsen og lodderne under armen på både sol- og regnvejrsdage.

”Vi skal bruge pengene til at renovere vores spejderhytte i Ganløse og til at dække det økonomiske underskud, fra da vi ikke kunne sælge lodder under Corona. Og så sparer vi op til at tage på 3 ugers spejderlejr i Polen om fire år med spejdere fra hele verden”, forklarer hun.

Megan fik solgt intet mindre end 5.160 lillebrorlodder, hvoraf ca. halvdelen af pengene går til Børnehjælpsdagens arbejde for anbragte og udsatte børn og unge. Engagementet i Børnehjælpsdagens lotterier har været en årlig begivenhed i KFUM mange år før Megans tid som spejder, men hun er glad for, at netop Børnehjælpsdagens sag for anbragte børn får opmærksomhed.

”Jeg synes det er dejligt det der med at vide, at man kan hjælpe børn, som har det rigtig svært. Dem, der ikke kan sige ’okay, jeg har en mor og far, der tager sig af mig, og jeg har det godt’.”

 

Megans fire tips til at komme i gang 

Selvom det kræver ihærdighed – og en portion mod – at sælge så mange lodder som Megan, er det sjovt og alle kan være med. Hun har fire råd til andre, der gerne selv vil i gang, men som måske synes, det kan være lidt grænseoverskridende:

  1. Husk, at det værste der kan ske er, at de siger nej. Og man må ikke tage det personligt. Så er det bare at gå videre til den næste og prøve.
  2. Tænk på formålet og hvem det er, du hjælper. Modsat os har de ikke nogen forældre, der kan tage sig lige så godt af dem.
  3. Det er bedst at sælge de steder, hvor folk sidder lidt ned, fordi så har de sværere ved at ignorere dig. Så hvis de ikke hører dig, kan du bare spørge dem igen.
  4. Bare kom ud og prøv. Når man først kommer i gang, så kommer der langsomt sådan et flow. Og så bliver det bedre.

Tak for de virkelig gode tips fra Megan. Dem kan alle jer seje og modige lodsælgere bruge til både Børnehjælpsdagens Lillebror lotteri og til Julelotteriet. Begge lotterier har til formål at styrke og støtte udsatte og anbragte børn i Danmark.

Skal I være med? I kan allerede nu tilmelde jer Julelotteriet 2023, hvor der er Early Bird for de hurtige og modige.

 

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.