13. juni 2017, 07:26 Af: Kenneth Tingberg

Melanie var med til at fejre 10 års jubilæum i København Zoo

Minder fra 10 år med Børnehjælpsdagens sommerfester har sat gang i refleksionerne hos Melanie og hendes plejefamilie

Melanie var med til at fejre 10 års jubilæum i København Zoo

Minder fra 10 år med Børnehjælpsdagens sommerfester har sat gang i refleksionerne hos Melanie og hendes plejefamilie
Et lille udvalg af Melanies fotominder fra 10 år med Børnehjælpsdagens sommerfester i København Zoo. Fotos: Kim Agersten og privat.

Børnehjælpsdagen har lige siden 2007 afholdt sommerfester for plejebørn og deres plejefamilier, som blev etableret for at skabe en festlig og lærerig ramme, hvor børnene og deres familier havde mulighed for at spejle sig i andre i samme livssituation og få styrket deres relation internt i familien.

Den første sommerfest fandt sted i København Zoologisk Have i 2007, og på grund af den store succes har Børnehjælpsdagen gennem de seneste 10 år åbnet op for seks nye sommerfester i oplevelsesparker over hele Danmark.

10 års jubilæum – også for Melanie

På de 10 år har tusindvis af plejebørn og plejefamilier således haft glæde og gavn af at deltage i Børnehjælpsdagens sommerfester, hvor de blandt andet har oplevet unikke stunder sammen med hjælpeorganisationens ambassadører og andre kendte danskere.

En af de deltagere, der har været med i København Zoo alle årene, er nu 14-årige Melanie, der hvert år har fulgtes med sin plejefamilie, bestående af mor Karen, far Dennis og plejebror Kenneth.

Familien har sammen haft 10 år i selskab med andre plejefamilier, 10 år med nye dyr og anlæg i zoologiske have, 10 år med tilbagevendende så vel som nye kendisser og 10 år med sommerminder, i både solskin og regn.

Sommerfesterne har styrket børnene

Plejeforældrene Karen og Dennis er ikke i tvivl om, at det har styrket deres to plejebørn Melanie og Kenneth at deltage i sommerfesterne.

“De har mødt kendte og haft mod til både at tale og blive fotograferet med dem. Melanie har haft billederne med i børnehave og skole for at vise de andre børn, at hun havde oplevet noget ganske særligt – noget de andre elever jo ikke havde adgang til”, fortæller de.

Karen og Dennis mener også, at det har løftet Melanies og Kenneths selvværd og identitetsfølelse at møde andre plejebørn og se, at de ikke var alene om at være i pleje.

Læs om de mange minder fra årene herunder:

Sommerfesten 2007: Melanies helt store idol gennem årene har været skuespiller Peter Mygind, som hun her - 4 år gammel - er fotograferet sammen med. Det skyldes, at han med sin fjollende stil har skabt stor glæde og fået børnene til at booste af selvtillid, når han har forklaret for alle deltagere, at man skal være lige præcis den man er", fortæller far Kenneth. Foto: Privat

Sommerfesten 2014: Melanie var med i Børnehjælpsdagens kunstprojekt 'Alle fortjener en ny chance i livet', hvor hun sammen med 100 andre plejebørn malede og dermed forvandlede badedyr, som var kasseret på grund af små skønhedsfejl. Badeanden har Melanie endnu og er dermed endnu et minde fra de mange sommerfester, hun har deltaget i. Foto: Privat.

Sommerfesten 2017: Plejefamilien kaster sig her ud i at spise insekter og samler dermed endnu et unikt minde fra sommerfesterne i København Zoo. Meldingen fra familien er, at de er klar på nye udfordringer og festligheder i 2018 - ja, faktisk nupper de gerne 10 år mere. Foto: Kim Agersten.

Alle 10 år: Familien har samlet mange minder fra sommerfesterne i København Zoo i form af Melanies første malebog, fotos og ikke mindst autografer fra de kendte, Bubber, Peter Mygind, Paw Henriksen m.fl. De er gemt i en mindebog, for familien er meget bevidste om vigtigheden af at skabe en rød tråd og en livshistorie for begge børn - noget der styrker deres mentale robusthed. Foto: Privat.

Premiere på ny sommerfest i Ribe VikingeCenter

Lørdag 24. juni står Børnehjælpsdag bag en ny sommerfest i Ribe; det sker for at tilbyde de sønderjyske plejefamilier en sommerfest i overkommelig afstand.

Det er der hele 22 plejefamilier, der har takket ja til, så Ribe VikingeCenter bliver fyldt med 115 forhåbentlig glæde deltagere, der kan bage fladbrød, lege vikingelege, deltage i krigertræning og deltage i ‘Visdomstur’ og ‘Thors Tur’.

I 2017 kan plejefamilier således deltage i disse syv sommerfester:

  • Roskilde Vikingemuseum 10. juni
  • København Zoo 11. juni
  • Ribe VikingeCenter 24. juni
  • Odense Zoo 2. september
  • Knuthenborg Safaripark 3. september
  • Aalborg Zoo 9. september
  • Ree Park Safari 10. september
KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.