20. maj 2015, 12:57 Af: Sylvia Blazejowski

Motorik styrker til anbragte børn

Børnehjælpsdagen og VIK Gymnastik bag stor event, Bevægelsesmekka, i Springcenter Aarhus

Motorik styrker til anbragte børn

Børnehjælpsdagen og VIK Gymnastik bag stor event, Bevægelsesmekka, i Springcenter Aarhus
Børnene og de unge, der var i alderen 7-17 år, blev introduceret Springcentrets mange faciliteter, som for eksempel trampolin, skæve ribber, tove, ringe, bukke, madrasser og en kæmpe musetrappe. Foto: Per Frahm Thomsen.

Motorik og mod. Det var omdrejningspunktet for Børnehjælpsdagens store event ‘Bevægelsesmekka’ i Springcenter Aarhus. Her fik 37 anbragte børn og unge mulighed for at prøve kræfter med springgymnastik i professionelle og trygge rammer.

Børnene og de unge, der var i alderen 7-17 år, blev introduceret Springcentrets mange faciliteter, som for eksempel trampolin, skæve ribber, tove, ringe, bukke, madrasser og en kæmpe musetrappe.

“Vi ved, at mange anbragte børn og unge har motoriske udfordringer. Derfor har de brug for at bevæge sig og lære deres krop bedre at kende. Via denne event lærer de også om samarbejde og tillid, fordi de støtter hinanden i øvelserne. Samlet set styrker vi de anbragte børn og unge, både på et fysisk og mentalt plan “, forklarer Susanne Jensen, der projektleder i Børnehjælpsdagens projektleder

Omkring 30 unge gymnaster fra VIK Gymnastik, der var medarrangør af eventen, stod til rådighed for at hjælpe de anbragte børn og unge med de forskellige motoriske øvelser. VIK-gymnasterne gav også et flot opvisningshow med masser af spring!

‘Bevægelsesmekka’ blev afholdt den 10. maj som led i Børnehjælpsdagens aktuelle strategi, ‘Et Stærkere Jeg’, der skal gøre anbragte børn og unge (nuværende og tidligere) mere robuste og parate til voksenlivet.

En særlig tak til VIK Gymnastik for at deltage på frivillig basis og tak til Springcenter Aarhus for at stille faciliteter og mandskab til rådighed uden beregning.

 

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.