26. juni 2015, 11:07 Af: Sylvia Blazejowski

Million-indtægt til fritids- og skolelivet

Børnehjælpsdagens Lillebror Lotteri 2015 er nu afsluttet og gjort op til fordel for børn og unge i Danmark

Million-indtægt til fritids- og skolelivet

Børnehjælpsdagens Lillebror Lotteri 2015 er nu afsluttet og gjort op til fordel for børn og unge i Danmark
Arket med Lillebror-lodder anno 2015. Foto: Børnehjælpsdagen.

Lillebror Lotteriet 2015 sikrer 2,1 millioner kroner til det danske fritids- og skoleliv. Det viser en frisk resultatopgørelse fra Børnehjælpsdagen.

Lotteriet er blevet solgt henover foråret af tusindvis af børn og unge fra 370 lokale foreninger, idrætsklubber og skoleklasser. Tilsammen har de handlet cirka 245.000 lodsedler på landsplan – med et provenú på 8,5 kroner pr. solgt lod til 20 kroner.

Den flotte millionindtægt går direkte ned i de respektive klub- eller klassekasser og er typisk øremærket til stævner, aktiviteter, rejser eller udstyr, som børnene får gavn af.

”Vi oplever år for år, at de unge sælgere kan gøre en stor økonomisk forskel for deres klub eller klasse, hvis de får den rette opbakning. Men det handler ikke kun om penge. Lotteriet kan bidrage til læring om for eksempel social ansvarlighed, da børnerne i fællesskab hjælper andre børn gennem lodsalget’”, fortæller Anne Nielsen, der er lotteriansvarlig i Børnehjælpsdagen.

LÆS MERE: Sådan kommer din forening eller klasse i gang med lodsalget

Overskuddet fra lodsalget går til Børnehjælpsdagens arbejde for de anbragte børn og unge, der bor på en døgninstitution eller hos en plejefamilie i Danmark.

Børnehjælpsdagen har stået bag Lillebror Lotteriet siden 1926 og Julelotteriet siden 1999. Aktuelt søger Børnehjælpsdagen foreninger, klubber og klasser, der ønsker at sælge Julelotteriet i efteråret 2015.

LÆS MERE: Kort om Børnehjælpsdagens lotterier

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.