22. maj 2017, 07:32 Af: Kenneth Tingberg

Naja Munthe sikrer smukt konfirmationstøj til anbragte piger

De kommende konfirmander, Emma og Sara, kan gå deres store dag i møde med det fineste designertøj fra MUNTHE

Naja Munthe sikrer smukt konfirmationstøj til anbragte piger

De kommende konfirmander, Emma og Sara, kan gå deres store dag i møde med det fineste designertøj fra MUNTHE
Tøjdesigneren Naja Munthe flankeret af de to kommende konfirmander, Emma og Sara, i butikken i Store Regnegade, København, hvorfra de kom hjem med med både konfirmationstøj og en goodiebag i hånden. Foto: Børnehjælpsdagen.

Det var to meget overvældede og glade piger, der tirsdag 4. april 2017, forlod en tøjbutik i København – men ikke en hvilken som helst tøjbutik! De to anbragte piger, 15-årige Emma og 14-årige Sara, havde nemlig tilbragt nogle timer med en af Danmarks førende tøjdesignere, Naja Munthe, som havde inviteret til et indblik i hendes liv som designer.

Formålet med dagen var også at give de to piger muligheden for at vælge to komplette sæt tøj den nye kollektion af konfirmationstøj fra MUNTHE.

“Jeg genkalder følelsen fra mig selv”

Når Naja Munthe af egen drift har henvendt sig til Børnehjælpsdagen med ønsket om at gøre noget særligt for årets konfirmander, sker det ud fra følgende bevæggrund:

“Jeg har ofte stået på sidelinjen til en konfirmation og tænkt, at det er et stor pres på både forældre og unge i forhold til, at denne dag skal være perfekt. Det er svært at leve op til – især hvis man ikke er som de andre, fortæller tøjdesigneren og fortsætter:

“Jeg er ikke selv konfirmeret – og det var et kontroversielt valg på den jyske hede for mere end 30 år siden! Jeg kan godt genkalde mig følelsen af, at ens situation adskiller sig markant fra de jævnaldrende”.

Konfirmation kan være et stort pres

Og Naja Munthe har ret. Mange anbragte unge kommer fra familier med lav indkomst, hvor det kan være svært at hamle op med de fester og den gaveregn, som unge konfirmander fra traditionelle familier oplever. En anbragt ung konfirmand får 5.737 kroner fra kommunes side – det skal dække både konfirmationstøjet, festen og udgifter til den blå mandag.

Når Naja Munthe nu har foræret pigerne tøj til en værdi på den anden side af 5.000 kroner, er det derfor en handling, der virkelig gør en forskel både økonomisk – og mentalt. Det var meget tydeligt, at designeren med sin personlighed og den individuelle styling fik de to piger til at føle sig helt specielle – altså på den fede måde!

TIL VENSTRE: Sara i sit konfirmationstøj - en hvid kjole med smukke fjerapplikationer, en lyserød strikcardigan, et let tørklæde, en matchende taske og hvide sneakers støvler. TIL HØJRE: Emma i sit 'Blå mandag'-sæt bestående af hvide lange bukser, en top med blåt print, en lyseblå cardigan, høje sneakers støvler og en matchende clutch. Fotos: Børnehjælpsdagen.

Mærkedage

Børnehjælpsdagen har også fokus på de særlige mærkedage i de anbragte børn og unges liv. Det betyder, at unge anbragte for eksempel kan modtage en gave fra Børnehjælpsdagen til deres konfirmation.

Læs mere om mærkedage under ‘Vores arbejde’

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.