26. februar 2016, 09:02 Af: Kenneth Tingberg

Sandras skuespillerdrøm voksede i studiet

Ung anbragt pige fik udlevet sin drøm om at lægge stemmer til film i studiet hos Dubberman.

Sandras skuespillerdrøm voksede i studiet

Ung anbragt pige fik udlevet sin drøm om at lægge stemmer til film i studiet hos Dubberman.
Sandra i lydstudiet
Sandra levede sig helt ind i rollen som teenage-pige fra tv-serien 'The next step', da hun var på besøg i lydstudie 1 hos Dubberman i København. Foto: Børnehjælpsdagen.

“Jeg bliver tit misundelig på dem, der lægger stemmer til de elskede figurer, vi ser på tv”, skrev 17-årige Sandra, da hun sendte sin drøm ind til Bønehjælpsdagens Drømmebank. Nu behøver hun ikke være helt så misundelig længere, for torsdag 25. februar var hun invitereret med i et lydstudie hos Dubberman i København.

Her fik Sandra først mulighed for at overvære en professionel skuespiller ‘dubbe’ en tegneseriefigur; bagefter viste chief sound manager, Flemming Holm, hende selve teknikken og til sidst lagde hun selv stemme til et par figurer – kun for sjov dog.

En fremtidsdrøm, der voksede sig større

Sandra, der er i familiepleje på Fyn, står over for at skulle tage hul på et selvstændigt voksenliv – herunder at finde retning på uddannelse og job. I øjeblikket går hun på produktionsskole, hvor hun er beskæftiget med tegning og medier.

“Jeg har fundet ud af, at det er sjovt det med at tegne og spille teater, så det vil jeg gerne videre med – også selvom jeg stadig mangler min 9. klasse”, fortæller Sandra.

Dagen i studiet i København gav Sandra en følelse af at være på rette spor: hun fik ros for at turde kaste sig ud i det, og så oplevede hun at kunne levere en stemme, der passede med karakteren og mundbevægelserne. Til sidst fik hun spurgt ind til, hvordan man kan få job indenfor branchen.

En af Sandras blyantstegninger
En af Sandras blyantstegninger, der understreger hendes kærlighed til tegneserie-universer. Tegning: Sandra.

Dobbelt op på kontoen

Børnehjælpsdagen har i deres arbejde særligt fokus på at styrke anbragte børn og unge i forhold til deres fremtidige liv, og derfor er det også en glad projektleder, der hører om Sandras dag.

“Det at få opfyldt en personlig drøm er en stor anerkendelse i sig selv – men når det også fører til, at en ung pige som Sandra får lyst til at gå videre med en plan for fremtiden, er det dobbelt op på kontoen”, forklarer Susanne Jensen, projektleder for Børnehjælpsdagens Drømmebank.

Læs mere om Drømmebanken her

Stor tak til Dubberman i København, og Flemming Holm i særdeleshed, for imødekommenhed samt grundig og kyndig introduktion til faget.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.