9. marts 2016, 08:47 Af: Kenneth Tingberg

‘Natur til et godt liv’ når bredere ud

Ny stor indsats over for plejefamilier, når Børnehjælpsdagen i 2016 åbner op for flere naturcamps i Svanninge Bjerge i 2016.

‘Natur til et godt liv’ når bredere ud

Ny stor indsats over for plejefamilier, når Børnehjælpsdagen i 2016 åbner op for flere naturcamps i Svanninge Bjerge i 2016.
Fællesskabsbillede i Svanninge Bjerge
Fællesskab i Svanninge Bjerge under Børnehjælpsdagens camp 'Natur, Mindfulnes og Movement' i 2014. Foto: Per Baungaard.

Der er vandreture, fysiske udfordringer i naturen, bålhygge og faglige oplæg på programmet, når Børnehælpsdagen i 2016 åbner op for fem nye naturcamps for plejefamilier i den skønneste natur på Fyn, Svanninge Bjerge.

Det rekreative område er drevet af Bikubenfonden, som har udviklet et naturtilbud til socialt udsatte børn og unge. Med ‘Natur til det gode liv‘ ønsker Bikubenfonden – i samarbejde med blandt andre Børnehjælpsdagen – at give empowerment til de socialt udsatte børn og unge, dvs vise dem, at de rummer potentialet til at udvikle sig og skabe det liv og den fremtid, de selv ønsker.

Stadig flere anbragt i pleje

Børnehjælpsdagen har allerede i 2014 og 2015 afholdt aktiviteter og camps i Bikubenfondens naturskønne faciliteter, men i 2016 vil fem ud af syv camp være dedikeret plejesøn og -far eller plejedatter og -mor, så de kan komme på fælles weekendophold i naturen.

Det sker for at styrke båndet mellem plejebarn og plejeforælder, uden at der er andre søskende til stede, men det sker også for at imødekomme en tendens på anbringelsesområdet: Siden 2008 er der set en udvikling henimod flere anbringelser i familiepleje; ifølge nøgletal fra Kommunernes Landsforening er det således 53,4 % af alle anbragte børn og unge, der kommer ud til en plejefamilie, mod tidligere 46,2 %.

Læring, trivsel og robusthed i naturen

Det er erfaringen fra tidligere afholdte naturcamps i Svanninge Bjerge, der får projektleder Iben Sundtoft Poulsen til næsten at garantere, at deltagerne vil vende hjem med lidt større fysisk og mental robusthed i kufferten.

“For Børnehjælpsdagen er det et privilegium at få stillet så optimale naturforhold til rådighed af Bikubenfonden, hvor de anbragte børn og unge – sammen med deres plejeforælder – kan blive klogere på naturens muligheder på både det psykiske og fysiske plan. Det er tydeligt, at området i Svanninge Bjerge har en yderst positiv effekt på vores målgruppe, da der er plads til både vilde og mere rolige lege – den dynamik har de gavn af, når de skal lære sig selv og andre bedre at kende”, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: Yoga og en rød skovmyre på CV’et

To plejemødre og -døtre fotograferet foran Knagelbjerghus
To plejemødre og -døtre fotograferet foran Knagelbjerghus i Svanninge Bjerge i forbindelse med en efterårscamp i 2015. Foto: Børnehjælpsdagen.

Den første af i alt fem ‘Natur for livet’-camps for plejefamilier finder sted weekenden 15-17. april og er åben for i alt 14 plejesønner i alderen 7-12 år og deres plejefar. Der er endnu plads på holdet.

Tilmelding til forårets naturcamps her

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.