24. april 2017, 09:03 Af: Kenneth Tingberg

Team Børnehjælpsdagen brager igennem Nordic Race

Løbeholdet 'Team Børnehjælpsdagen' med uledsagede flygtningedrenge bragte opsigtsvækkende resultater med sig hjem fra det viljestyrkekrævende Nordic Race

Team Børnehjælpsdagen brager igennem Nordic Race

Løbeholdet 'Team Børnehjælpsdagen' med uledsagede flygtningedrenge bragte opsigtsvækkende resultater med sig hjem fra det viljestyrkekrævende Nordic Race
Fire af de seje, seje deltagere fra 'Team Børnehjælpsdagen', der netop har gennemført Nordic Race i Amager Strandpark. Foto: Børnehjælpsdagen.

På en solrig, men kold lørdag i april 2017 gennemførte seks unge uledsagede flygtningedrenge fra opholdsstedet Melhedegård det ubarmhjertige forhindringsløb Nordic Race i Amager Strandpark. Det skete sammen med tre pædagoger og Pelle Hvenegaard som holdkaptajn på Team Børnehjælpsdagen.

Nordic Race er et 5 kilometers-løb med 20 forhindringer undervejs, med alt fra armgang til at kravle under pigtråd, forcere mure, net og skrå vægge i forskellige højder. Forhindringsløbet stiller især krav til styrke i overkrop, arme og ben , hurtighed og ikke mindst en kæmpe portion viljestyrke

Uledsagede flygtninge brager ind i rekordtider

Planen for Team Børnehjælpsdagen var, at de skulle løbe i samlet flok, så ingen af de seks drenge skulle føle sig hægtet af – men drengenes topform ændrede den taktik. De gennemførte banen i så overlegen stil, at de ud af de i alt 4.000 deltagere kom ind blandt de 150 første, og den bedste af dem blev nummer 93!

Det er ikke første gang drengene fra Melhedegaard gør sig bemærket som repræsentanter for Børnehjælpsdagen, som har stor fokus på bevægelsesglæde og fysisk træning i arbejdet med at styrke anbragte børn og udsatte unge. Drengene deltog nemlig også i Aarhus Halvmarathon i 2016 sammen med Pelle Hvenegaard.

LÆS OGSÅ: Løber halvmarathon i den gode sags tjeneste

Team Børnehjælpsdagen, med Pelle Hvenegaard som holdkaptajn
Team Børnehjælpsdagen bestående af Pelle Hvenegaard som holdkaptajn, seks 16-17årige uledsagede flygtninge fra Eritrea, Afghanistan og Syrien samt tre pædagoger fra bostedet Melhedegaard i Jylland. Foto: Børnehjælpsdagen.

“Jeg tager dem alvorligt og vil dem det bedste”

Når skuespiller og tv-vært Pelle Hvenegaard har valgt at samle et løbehold til Nordic Race i Børnehjælpsdagens navn, sker det af stor dedikation til arbejdet med udsatte børn og unge.

“Mit hjerte banker virkelig for de børn, der er berøvet noget af det allervigtigste i livet, nemlig en tryg og god barndom. Når så nogen – det være sig anbragte danske børn eller uledsagede flygtningebørn – mangler den tryghed, er det vigtigt, at jeg og andre prøver at give dem en oplevelse af at blive set, taget alvorligt og holdt af”, forklarer han.

Pelle har igennem længere tid haft kontakt til de løbeglade drenge fra Melhedegaard og taget dem under sine vinger. Han har fulgt drengene, siden de løb Aarhus Halvmaraton sidste år, og gennem flere besøg på bostedet er der opstået en gensidig tillid, respekt og beundring.

Beundringen fra Pelles side var da også helt i top efter drengenes pragtpræstation til Nordic Race: “Man skal gribe de chancer, man får for at vise, hvad man kan. Og det må man så sandelig sige, at de gjorde. Det er en oplevelse, de kommer til at leve højt på i rigtig lang tid”

Tv-værten Pelle Hvenegaard, der i flere sammenhænge har gjort en stor indsats for anbragte børn og unge, forcerer her en af forhindringerne. Aner man et smil? Foto: Børnehjælpsdagen.

Frikvarter fra bekymringer

Hjemme på Melhedegaard er det tid til at reflektere over løbets betydning på et højere plan. Line Marie Madsen, som er pædagog på opholdsstedet, fortæller:

“Vi oplevede nogle glade, trætte og kolde drenge, som efter et varmt brusebad og en pizza sov rigtig godt om natten. Det er normalt vanskeligt for dem at finde ro om natten, da de ofte plages af savn til hjemlandet og  bekymrende tanker for deres familie”

“Deltagelse i Nordic Race handler ikke om, hvilken etnicitet, alder, social status, sprog eller kulturbaggrund du har. Her handler det udelukkende om, at alle kan være med, hvis de har viljen, og det virker inkluderende og integrerende for disse drenge, som netop har en masse ressourcer, når det kommer til løb og anden idræt”, afslutter hun.

Galleri
KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.