Endnu et læringsforløb under projektet ’Kitch’n’Cool’ har set dagens lys. Denne gang i Syddjurs, hvor en ny gruppe af udsatte unge (16-19 år) er gået i køkkenet på Kolind Centralskole sammen med Børnehjælpsdagen.
De unge mødes fem gange med 14. dages mellemrum for at lave – og spise – forskellige hovedretter, mellemmåltider og sunde desserter. Emner som hygiejne, indkøb og økonomi relateret til madlavningen kommer også på bordet.
LÆS OGSÅ: Det bliver cool at gå i køkkenet!
“Vi ønsker at give de unge inspiration til nemme og billige måltider, der samtidig kan være et sundt alternativ til f.eks. den fede fastfood. I sidste ende skal Kitch’n’cool bidrage til, at de unge opnår en sundere livsførelse, der igen giver dem større trivsel”, udtaler Børnehjælpsdagens direktør, Ina Thorndahl.
Børnehjælpsdagen har udviklet Kitch’n’cool i regi af Måltidspartnerskabet med deltagelse af Landbrug & Fødevarer, Teknologisk Institut- AgroTech, Fødevarestyrelsen og Foreningen af Kliniske Diætister.
“Kitch’n’cool er et rigtig spændende projekt, som rammer en målgruppe, der under normale omstændigheder ikke har så gode muligheder for at tilegne sig mad- og køkkenfærdigheder. Vi glæder os over, at vores viden og mange års erfaringer med madlavning, opskriftsudvikling samt mad- og sundhedskommunikation til børn og unge kan gøre nytte hér”, udtaler ernæringschef i Landbrug & Fødevarer, Line Damsgaard.
LÆS OGSÅ: Kitch’n’cool giver madmod og nye venskaber
Kitch’n’cool har været i gang siden april 2016 med læringsforløb i både Odense og Silkeborg kommune. Nu er turen så kommet til Syddjurs kommune, der også er samarbejdspartner i projektet.
Syddjurs kommune har blandt andet rekrutteret deltagere til projektet og har stillet køkkenet i Kolind Centralskole til rådighed uden beregning.