13. september 2016, 08:51 Af: Sylvia Blazejowski

Ny madklub for anbragte og udsatte unge

Børnehjælpsdagen har udvidet Kitch'n'cool med endnu et læringsforløb. Denne gang i samarbejde med Syddjurs kommune

Ny madklub for anbragte og udsatte unge

Børnehjælpsdagen har udvidet Kitch'n'cool med endnu et læringsforløb. Denne gang i samarbejde med Syddjurs kommune
Sunde æblesnacks
Der smages på de sunde snacks i køkkenet på Kolind Centralskole. Foto: Nils Lund Petersen

Endnu et læringsforløb under projektet ’Kitch’n’Cool’ har set dagens lys. Denne gang i Syddjurs, hvor en ny gruppe af udsatte unge (16-19 år) er gået i køkkenet på Kolind Centralskole sammen med Børnehjælpsdagen.

De unge mødes fem gange med 14. dages mellemrum for at lave – og spise – forskellige hovedretter, mellemmåltider og sunde desserter. Emner som hygiejne, indkøb og økonomi relateret til madlavningen kommer også på bordet.

LÆS OGSÅ: Det bliver cool at gå i køkkenet!

“Vi ønsker at give de unge inspiration til nemme og billige måltider, der samtidig kan være et sundt alternativ til f.eks. den fede fastfood. I sidste ende skal Kitch’n’cool bidrage til, at de unge opnår en sundere livsførelse, der igen giver dem større trivsel”, udtaler Børnehjælpsdagens direktør, Ina Thorndahl.

Sundhedsfaglige aktører og kommunen bakker op

Børnehjælpsdagen har udviklet Kitch’n’cool i regi af Måltidspartnerskabet med deltagelse af Landbrug & Fødevarer, Teknologisk Institut- AgroTech, Fødevarestyrelsen og Foreningen af Kliniske Diætister.

“Kitch’n’cool er et rigtig spændende projekt, som rammer en målgruppe, der under normale omstændigheder ikke har så gode muligheder for at tilegne sig mad- og køkkenfærdigheder. Vi glæder os over, at vores viden og mange års erfaringer med madlavning, opskriftsudvikling samt mad- og sundhedskommunikation til børn og unge kan gøre nytte hér”, udtaler ernæringschef i Landbrug & Fødevarer, Line Damsgaard.

LÆS OGSÅ: Kitch’n’cool giver madmod og nye venskaber

Kitch’n’cool har været i gang siden april 2016 med læringsforløb i både Odense og Silkeborg kommune. Nu er turen så kommet til Syddjurs kommune, der også er samarbejdspartner i projektet.

Syddjurs kommune har blandt andet rekrutteret deltagere til projektet og har stillet køkkenet i Kolind Centralskole til rådighed uden beregning.

SE VIDEO: Bliv en del af Børnehjælpsdagens madklub

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.