Børnehjælpsdagen har siden udarbejdelsen af strategien ‘Et stærkere jeg’ haft et klart mål om at arbejde for at styrke anbragte børn og udsatte unges fysiske og mentale robusthed, så de får mere resiliens i deres liv. Det sker gennem arrangementer, camps og større projekter.
Ud fra et ønske om at videreudvikle og øge indsatsen omkring de anbragtes mentale robusthed er den erfarne chefkonsulent i ledelse og psykologi Lene Eriknauer blevet ansat i en 20 timers stilling som projektchef i Børnehjælpsdagen.
“Jeg kan ikke forestille mig noget mere meningsfyldt end at bidrage til at udvikle børn og unges livsduelighed gennem fokus på deres styrker og potentiale. Min erfaring med anbragte børn og unge er, at de besidder stor indre styrke, loyalitet og en til tider fuldstændig vidunderlig humor. De og deres familier er mennesker, som jeg respekterer, og som jeg af hele hjertet glæder mig til at være sammen med”, fortæller Lene Eriknauer.
Lenes første opgave vil være – sammen med Børnehjælpsdagens projektleder Susanne Jensen – at stå for udvikling og gennemførelse af Empower4U-projektet, som Børnehjælpsdagen har fået støtte til gennem Den A.P. Møllerske Støttefond.
Projektets formål er at styrke anbragte børn og unges robusthed og består af to camps med udgangspunkt i True North-konceptet, en mentorordning for de unge og opfølgende netværksmøder mellem de to camps, som kører i efterårsferien 2017 og påskeferien 2018.
Lene Eriknauer har 25 års erfaring som chefkonsulent i ledelse, psykologi og resiliens og er master i positiv psykologi fra Danmarks Pædagogiske Universitet.
Lene har ved siden af sit arbejde som chefkonsulent coachet børn og unge, og hun underviser på fjerde år gymnasieelever i robusthed og livsduelighed – blandt andet på Ordrup Gymnasium. Hun har løbende holdt foredrag, undervist og superviseret lærere og pædagoger, som arbejder med sårbare børn. Sammen med Susan Hart har hun udviklet folderen ”Vejen ind til neuroaffektiv pædagogik”, som er en guide til nærmeste udviklingszone hos barnet eller den unge
Lene er desuden certificeret ’emmc’-coach og har en 3-årig terapeutisk uddannelse i neuroaffektiv udviklingspsykologi fra Susan Hart og Marianne Bentzen, hvis forskningsområde og speciale er sårbare børn, unge og deres familier.