30. oktober 2019, 10:24 Af: Sylvia Blazejowski

Nyt bestyrelsesmedlem i Børnehjælpsdagen

Margit Sværke tiltræder med bred erfaring inden for ledelse, økonomi og CSR.

Nyt bestyrelsesmedlem i Børnehjælpsdagen

Margit Sværke tiltræder med bred erfaring inden for ledelse, økonomi og CSR.
Margit Sværke er tiltrådt i Børnehjælpsdagens bestyrelse. Foto: Privat.

Et nyt medlem er indtrådt i Børnehjælpsdagens bestyrelse. Margit Sværke vil fremover bidrage med sin frivillige arbejdskraft, viden og erfaringer for at udvikle og styrke Børnehjælpsdagen, der arbejder til fordel for anbragte børn og udsatte unge i Danmark.

Margit Sværke er ansat som Global Payroll Manager hos virksomheden Trustpilot, hvor hun er overordnet ansvarlig for lønudbetaling til 750+ medarbejdere i seks forskellige lande. Forinden har hun været ansat 10 år hos computergiganten Dell, hvor hun blandt andet har været CSR-bestyrelsesmedlem samt projektleder for en lang række CSR-aktiviteter.

Personlige historier gjorde indtryk

Det er også via Dell, at Margit Sværke stiftede et mere indgående bekendtskab med Børnehjælpsdagen. I en årrække var hun med til at gennemføre forskellige støtte- og indsamlingsaktiviteter hos Dell til fordel for Børnehjælpsdagens arbejde. Helt på frivillig basis.

“Årene som frivillig har givet gode og hårde samtaler med børnene, som har givet mig et indblik i, hvad disse børn har været igennem i deres korte liv med familie og forskellige anbringelser samt hvordan loven er omkring anbragte børn. De har allerede været udsat for mere, end de burde, og jeg kan se, hvor stor en betydning Børnehjælpsdagen har i børnenes liv”, forklarer Margit Sværke og fortsætter:

“En pige spurgte mig engang ”hvorfor gør du dette for mig – du kender mig jo ikke”. Det ramte mig, at hun tænkte sådan og gav mig kun endnu mere lyst til at gøre en forskel”.

Et bidrag til børnenes fremtid

Med sine kompetencer inden for ledelse, økonomi og CSR samt et hjerte, der banker for anbragte børn, har Margit Sværke de bedste forudsætninger for at bestride de opgaver, som venter forude i Børnehjælpsdagens bestyrelse.

“Jeg ønsker at bidrage til, at Børnehjælpsdagen skal bestå i mange år fremover og fortsat have en stærk positiv påvirkning på børnenes liv, både i form af at forsøde livet, men også give dem redskaber til at komme godt på vej, blive selvstændige stærke unge mennesker, der kan stå på egne ben og selv træffe sunde valg omkring deres liv”, forklarer Margit Sværke, der glæder sig til at trække i arbejdstøjet.

Børnehjælpsdagens bestyrelse består af i alt 7 frivillige medlemmer. Samtidig med Margit Sværkes tiltrædelse har næstformand Rune Olsen takket af efter 19 gode år. Lone Sørensen er tiltrådt som ny næstformand.

Mens Margit Sværke arbejdede i Dell, var hun blandt andet med til at indsamle flotte caps fra hele verden til anbragte børn i Danmark. På billedet overrækker hun caps'ne til nogle af børnene i forbindelse med Børnehjælpsdagens sommerfest i København Zoo, 2015. Foto: Kim Agersten.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.