20. januar 2020, 12:07 Af: Sylvia Blazejowski

NYT I LILLEBROR LOTTERIET: MULIGHED FOR HØJERE SALGSPROVENU OG LØSE LODDER

Børnehjælpsdagen lancerer to nye tiltag i Lillebror Lotteriet 2020 til glæde for de mange foreninger, klubber og klasser, der sælger skrabelodderne.

NYT I LILLEBROR LOTTERIET: MULIGHED FOR HØJERE SALGSPROVENU OG LØSE LODDER

Børnehjælpsdagen lancerer to nye tiltag i Lillebror Lotteriet 2020 til glæde for de mange foreninger, klubber og klasser, der sælger skrabelodderne.
Unge sælgere fra hele landet gør klar til at sælge Børnehjælpsdagens Lillebror Lotteri 2020, der i år byder på to markante nyheder. Foto: Kim Agersten.

Børnehjælpsdagens Lillebror Lotteri byder på to gode nyheder i 2020. Nyhederne er særligt relevante for de mange fritidsforeninger, idrætsklubber, skoleklasser mv., der ønsker – eller overvejer – at tjene penge til deres egen fælleskasse ved at sælge de velgørende skrabelodder:

  • Det er nu muligt at tjene op til 12 kroner til fælleskassen pr. solgt Lillebrorlod.
  • Det er nu muligt at bestille løse Lillebrorlodder i bundter af 100 stk.

Højere salgsprovenu 

Lillebror Lotteriet omfatter fra 2020 en såkaldt ‘differentieret salgsprovision’. Det betyder, at der er to mulige fortjenester pr. solgt Lillebrorlod – enten 10 eller 12 kroner. En sælgende forening / klasse tjener 12 kroner pr. solgt lod, hvis de sælger alle deres bestilte lodder. En forening / klasse tjener 10 kroner pr. solgt lod, hvis de har usolgte lodder, som sendes retur til Børnehjælpsdagen.

Salgsprisen for et lod er fortsat den samme. Det vil sige, at et Lillebrorlod i 2020 sælges for 25 kroner, hvilket er en attraktiv pris for køberne – og nemt at regne med (f.eks. 4 lodder for 100 kroner osv).

Sælgende foreninger, klubber og klasser kan nu vælge at bestille løse skrabelodder i Lillebror Lotteriet 2020. Som altid er det også muligt at bestille lodder, der sidder fast på et ark. Foto: Børnehjælpsdagen.

Løse lodder uden ark

Lillebror Lotteriet bliver i 2020 lanceret med både løse lodder og lodder, der sidder fast på et ark. Den sælgende forening / klasse kan således selv vælge, hvad der passer dem bedst. De løse lodder bestilles i bundter á 100 stk. Et ark består af 30 lodder, der (løbende) kan rives af. Arkene bestilles ud fra følgende fordeling i kasser: 10 ark = 300 lodder, 20 ark = 600 lodder, 30 ark = 900 lodder osv.

Det halvrunde lodark har siden 1926 været et kendetegn for Lillebror Lotteriet. Med tiden er behovet dog opstået for de løse lodder, som kan være nemmere at fordele ud i mindre salgsgrupper. For at bevare genkendeligheden er det halvrunde format blevet overført til selve skrabelodderne, der tidligere var firkantede.

Uanset om man vælger løse lodder eller lodder på ark, så er det stadig gratis at bestille disse. Børnehjælpsdagen fremsender lodderne uden beregning til den sælgende forening eller klasse.

Bliv sælger og støt anbragte børn

Din forening, klub eller klasse kan allerede nu tilmelde sig som sælgere af Børnehjælpsdagens Lillebror Lotteri 2020, der er på gaden fra den 1. marts til den 1. juni. Læs mere om tilmelding og salg her.

Sidste år tjente 291 foreninger, klubber og skoleklasser til sammen 1,8 millioner kroner ved at sælge Lillebrorlodder. Overskuddet fra lodsalget går til Børnehjælpsdagens arbejde for anbragte børn og udsatte unge i Danmark.

Friske sælgere fra Nykøbing Garden var blandt de mange foreninger og klasser, der solgte Lillebror lodder i 2019. Din forening, klub eller klasse kan også være med. Tilmelding til Lillebror Lotteriet 2020 er i fuld gang! Foto: privat.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.