5. december 2015, 13:23 Af: Kenneth Tingberg

Ønsketræet stråler hos Telenor

Det er ikke en selvfølge for alle børn at få et gaveønske opfyldt juleaften. Det gør medarbejderne hos Telenor noget ved.

Ønsketræet stråler hos Telenor

Det er ikke en selvfølge for alle børn at få et gaveønske opfyldt juleaften. Det gør medarbejderne hos Telenor noget ved.
Juletræ hos Telenor
Ønskehjerterne er på plads på juletræet hos Telenor i København. Foto: Telenor.

“Hvad du ønsker, skal du få” hedder det i en de julesange, vi synger her i december. Men det er langt fra alle anbragte børn, der uden videre får deres ønske opfyldt til jul.

Hvert år i december afholder Børnehjælpsdagen julefester for anbragte børn over hele landet, hvor kendisser underholder og deler gaver ud. Festerne er så populære, at der desværre opstår ventelister. Nu er Telenor trådt til og har sammen med Børnehjælpsdagen indhentet julegaveønsker fra de 107 børn, der ikke kom med til en julefest i år.

LÆS OGSÅ: Juletid for endnu flere anbragte børn

Tag et hjerte og glæd et barn

Børnenes gaveønsker hænger nu som hjerter på juletræerne i Telenors fire kontorer; her kan medarbejderne vælge et hjerte, købe gaven og pakke den pænt ind, inden den bliver sendt ud til et af de 10 børnehjem.

Selina Lomholdt, HR-direktør hos Telenor, er ikke et øjeblik i tvivl om, at deres medarbejdere vil tage sig godt af ønskehjerterne. “Hvis den gave i nogle tilfælde er den eneste, barnet modtager til jul, hvem vil så ikke ønske at være med?”, som hun siger.

Fra gadgets og parfumer til bløde pakker

De anbragte børn og unge, i alderen 7-17 år, har frit kunne ønske sig gaver for et svimlende beløb på 700 kr., og det er der kommet en stor diversitet af gaveønsker ud af. Gadgets (mp3-afspillere og ps3-spil) synes at dominere ønskelisterne, men parfumer er også vældig populære hos både drenge og piger, mens andre ønsker sig mere bløde pakker med tøj, sengetøj og morgenkåber.

Ida Lissau på besøg hos Telenor
Her er Ida Lissau Jakobsen, projektleder i Børnehjælpsdagen, på besøg hos Telenor for at fortælle, hvilken stor glæde og anerkendelse deres juleinitiativ spreder hos de anbragte børn. Foto: Børnehjælpsdagen.

En stor anerkendelse af børnene

Børnehjælpsdagen er naturligvis begejstrede for samarbejdet med Telenor. “Det fine ved dette projekt er, at hvert enkelt barn vil føle sig værdsat, set og anerkendt. De får deres helt eget ønske opfyldt, og har faktisk haft frit valg på alle hylder. Det er ret unikt og en kæmpe trøst for dem, når de ikke kan komme med til en af vores julefester”, fortæller Ida Lissau Jacobsen, projektleder og julefestkoordinator i Børnehjælpsdagen.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.