18. juni 2019, 08:19 Af: Sylvia Blazejowski

Over stregen som en vinder

Børnehjælpsdagen og Aarhus Motion sendte anbragte unge i mål til BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon 2019 - med stor opbakning fra lokale skoleelever.

Over stregen som en vinder

Børnehjælpsdagen og Aarhus Motion sendte anbragte unge i mål til BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon 2019 - med stor opbakning fra lokale skoleelever.
Forventningsfulde unge løbere, der er klar til at indtage BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon 2019 sammen med Børnehjælpsdagen. Foto: Børnehjælpsdagen.

15 anbragte unge tog del i BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon 2019, hvor de fik mulighed for at løbe de sidste 2,5 km i mål. Enkelte af de unge løb også den fulde distance på godt 21 km.

Børnehjælpsdagen havde inviteret de unge med til løbet i samarbejde med arrangøren Aarhus Motion. De unge, der kom fra opholdsstedet Lindknud i Brørup og døgninstitutionen Mind-Move i Sabro, blev “sluset” ind på marathon-ruten fra Børnehjælpsdagens heppespot, hvor elever fra Rundhøjskolen (Rishøj) var med til at bringe stemningen helt i top.

Et middel til at nå målet

Formålet med arrangementet var at styrke de unge mennesker, personligt og socialt, gennem den fysiske præstation samt de forberedelser, der lå forud. Flere af de unge havde trænet op til løbet sammen med deres pædagoger – med positiv effekt på både fællesskab-følelse og kampgejst.

På opholdsstedet Lindknud bakker man op om, at fysisk aktivitet er et værdifuldt middel til at nå et højere mål:

“Vi oplever, at der med fysisk aktivitet i hverdagen kan skabes en bedre platform for, at børnene på sigt klarer sig bedre mentalt, socialt og fagligt. Derfor vægter vi fysisk aktivitet højt i vores tilbud, og vi er rigtig glade for at vores børn og unge kunne deltage i årets halvmarathon”, forklarer socialpædagog og familieterapeut Samia Sayoudi, der også er stedfortræder på opholdsstedet Lindknud.

Vejen ved Børnehjælpsdagens heppespot blev forskønnet med slagord til fordel for de unge løbere. Elever fra 7.A. på Rundhøjskolen i Højbjerg hjalp til med denne vigtige opgave. Foto: Børnehjælpsdagen.

Vigtigt at støtte hinanden

Alle unge kom i mål, både på den korte og lange distance. De var i øvrigt klædt i flotte, officielle løbetrøjer. Aarhus Motion, der i flere år har støttet Børnehjælpsdagens arbejde, havde doneret løbetrøjerne, så de unge rigtig kunne føle sig som en del af den store sportsbegivenhed.

“Gennem dette arrangement er både de sociale og personlige kompetencer kommet i spil. Vi har blandt andet sat fokus på, hvor vigtigt det er at støtte hinanden. Hvis vi løfter i flok, og hvis vi giver opbakning, hvor der er brug for det – så kommer vi alle over stregen, som en vinder”, forklarer projektleder Susanne Jensen fra Børnehjælpsdagen.

FAKTA OM AARHUS MOTION

Aarhus Motion skaber begivenheder, der sætter gang i benene. De står bag flere velkendte motionsarrangementer i Aarhus; herunder DHL Stafetten, BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon, Vinterløbene, BESTSELLER Børneløbet, Ree Park Safari Run og Aarhus Mountainbike Challenge. Aarhus Motion sender hvert år 85.000 danskere ud at løbe, gå og cykle. Læs mere: www.aarhusmotion.dk

FAKTA OM BESTSELLER AARHUS CITY HALVMARATHON

  • Dato: 16. juni 2019
  • Sted: Start og mål på Frederiks Allé
  • Distancer: 21,097 km og Run With Me: 11 km
  • Antal deltagere: Cirka 12.000
  • 1000 officials i gang på dagen
  • Mere end 50 heppespots på ruten
Eleverne fra 7.A. var mødt op med stor entusiasme for at pynte Børnehjælpsdagens heppespot - og støtte de unge løbere med klapsalver og kampråb. Foto: Børnehjælpsdagen.

Arrangøren af BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon, Aarhus Motion, donerede officielle løbetrøjer til alle de unge deltagere. Foto: Børnehjælpsdagen.

Forud for halvmarathon'et gik de unge fra opholdsstedet Lindknud i skarp træning med gåture og løb i deres lokalområde. Foto: Privat.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.