20. november 2016, 08:00 Af: Sylvia Blazejowski

Padborg-elever vinder Ungdomsværn 2016

Børnehjælpsdagens velgørende skoleprojekt er afsluttet for i år. Tre 7. klasser har indsamlet over 80.000 kroner

Padborg-elever vinder Ungdomsværn 2016

Børnehjælpsdagens velgørende skoleprojekt er afsluttet for i år. Tre 7. klasser har indsamlet over 80.000 kroner
Vinderklasserne fra Lyreskovklassen
7. klasserne på Lyreskovsskolen har grund til at være glade. De har nemlig sikret sig 1. pladsen i Ungdomsværn 2016. Billedet er fra den 22. november 2016, hvor eleverne fik overrakt vinder-checken på 10.000 kroner af Børnehjælpsdagen. Foto: Børnehjælpsdagen.

Børnehjælpsdagens projekt Ungdomsværn 2016. Eleverne fra skolens tre 7. klasser har indsamlet i alt 81.496,50 kroner gennem deres kampagnearbejde til fordel for anbragte børn og udsatte unge i Danmark.

7.A, 7.B. og 7.C. har blandt andet stået bag et stort velgørenhedsløb for hele skolen. I den forbindelse har eleverne været dygtige til at indhente både pengedonationer og produktsponsorater fra lokale virksomheder samt involvere alle forældre.

LÆS OGSÅ: Elever bag velgørende events

Det store indsamlingsbeløb er også baseret på salg af 625 muleposer til en 50’er stykket – en imponerede præstation, der i sig selv har indbragt 31.250 kroner.

Fire år med social ansvarlighed på skoleskemaet

Ungdomsværn er et velgørende projekt, der for 4. år i træk har engageret skoleelever fra hele landet til at prøve kræfter med social ansvarlighed og iværksætteri. Eleverne (7.-10 klassetrin) har klassevis dystet mod hinanden om at lave den bedste pr- og fundraisingkampangne til fordel for Børnehjælpsdagens arbejde.

Det har hen over efteråret resulteret i en lang række lokale events, som også har givet genklag på de sociale medier samt i pressen. Eleverne har dertil produceret videofilm, banner og flyvers for at skabe synlighed omkring deres aktiviteter.

På landsplan har de deltagende klasser indsamlet i alt 150.000 kroner.

“Vi er så taknemmelige for den kæmpe indsats som eleverne har ydet – herunder for det flotte pengebeløb, som nu kommer anbragte børn og unge til gode gennem vores arbejde. Det har været fantastisk at opleve klassernes engagement i løbet af projektperioden, og hvordan rigtig mange kreative idéer er blevet til virkelighed”, udtaler Børnehjælpsdagens projektleder Stine Enevold Valentin.

Lyreskovskolens 7. klasser har modtaget en vinder-check fra Børnehjælpsdagen på 10.000 kroner, som de har øremærket til deres kommende lejrskoletur til Berlin.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.