8. november 2023, 13:02 Af: Nina Schive

Phillip trodsede sin sociale angst og fik en ny start

Phillip er tidligere deltager på EMPOWER4U>DRØMMEJOB forløbet og er i dag ungeambassadør i Børnehjælpsdagen, hvor han hjælper andre anbragte unge til at styrke deres personlige og sociale kompetencer.

Phillip trodsede sin sociale angst og fik en ny start

Phillip er tidligere deltager på EMPOWER4U>DRØMMEJOB forløbet og er i dag ungeambassadør i Børnehjælpsdagen, hvor han hjælper andre anbragte unge til at styrke deres personlige og sociale kompetencer.
Ung fra EMPOWER4U sidder på stol med glimmer baggrund

For nyligt kom Phillip ind forbi kontoret i Børnehjælpsdagen med et 12-tal i HF-huen. Han er et godt sted i dag, men han husker tydeligt, hvor udfordret han var, da han mødte op til første dag på EMPOWER4U bootcampen. At deltage i EMPOWER4U krævede stor overvindelse af ham, men når han ser tilbage, så var det lige præcis dét, der skulle til for at han fik kontrol med sin lammende sociale angst. EMPOWER4U>DRØMMEJOB blev for Phillip en ny, frisk start, der også betød, at han fik modet til at genoptage sin HF, og ikke mindst fik redskaberne til at gennemføre uddannelsen.

 

Phillip tog EMPOWER4U udfordringen op

En camp med en flok andre unge mennesker, mobilen på hylden og fællesaktiviteter samt selvudvikling i højsædet var dét, Phillip mødte op til på første EMPOWER4U>DRØMMEJOB bootcamp i 2020, som blev startskuddet på en frisk start i hans liv.

”Jeg havde en stor angst for at komme ud blandt mange fremmede mennesker, og det var meget anstrengende for mig. Efter min mor gik bort fik jeg angst og en depression, og selvom depressionen var ved at passere, gik jeg bare og sumpede derhjemme og kunne ikke komme videre”, forklarer Phillip om tiden før EMPOWER4U>DRØMMEJOB.

På trods af den sociale angst takkede Phillip ”ja” da hans opholdssted foreslog, at han deltog på EMPOWER4U forløbet, der varer 8-12 måneder. Og det er han i dag meget taknemmelig over. På forløbet fik Phillip opbygget et særligt fællesskab med de andre unge, og blev trænet i livsduelighed til at opbygge mere optimisme, vedholdenhed, oprigtighed samt evne og motivation til at tage ejerskab over egen fremtid.

 

Øvelse gør ikke mester, det gør bedre

Allerede efter første uge på den intensive bootcamp kunne Phillip mærke, at angsten lettede – og det blev også startskuddet til at han kunne genoptage sin HF igen, hvilken han blev student fra i sommeren 2023.

”Nogle af de værktøjer, jeg har brugt mest fra forløbet, har været vedholdenhed og selvdisciplin. Vedholdenhed trænede vi hver dag på camp. Alt fra bare at møde op, øve sig i at snakke foran sit team til at lære at jonglere. Øvelse gør ikke mester, det gør bedre, som camplederne siger”, forklarer Phillip.

Og planen for den kommende tid er i den grad præget af evnen til at holde ved. Phillip drømmer om at blive radiolog – en drøm, der udsprang af hans deltagelse på EMPOWER4U>DRØMMEJOB.

”Jeg satser på at komme ind på kvote 2, da snittet er ret højt. Derfor søger jeg lige nu arbejde inden for sundhedsvæsnet. Jeg holder ved, har et mål og en slagplan. Så kan jeg både spare lidt op og få erfaring til min ansøgning. Jeg kigger også ind i en højskole med en medicin/sygepleje-linje, hvor de tilmed kan give hjælp til kvote 2-ansøgningen. Så jeg er positiv og ved godt mod”, fortæller Phillip grinende.

For Phillip gav EMPOWER4U>DRØMMEJOB ham et superintensivt, men kærligt skub til at udvikle sig og få brugbare redskaber til at kæmpe for at nå sine mål.  Og de sidste tre år har han ligefrem meldt sig som ungeambassadør i Børnehjælpsdagen, hvor han har haft overskuddet til at give opbakning videre til andre anbragte unge, der står et svært sted i livet i overgangen fra anbringelse til at stå på egne ben. Men hvad er det i hans optik, der gør forløbet så specielt?

”Det er både det her med, at man får et fællesskab, og hvordan man virkelig har brug for at kunne spejle sig i hinanden, så man ikke føler sig så alene. Og så er det alle de værktøjer, man får. Det kan godt virke lidt overvældende. Men når man lader det vende lidt, så er der en masse at arbejde med. Det har jeg både kunne mærke på mig selv, men også at man som ung i særdeleshed selv yder den indsats. Dét er også vedholdenhed”, afslutter Phillip.


Nye unge til en livsændrende rejse

Phillip er bare én af de mange unge, som EMPOWER4U>DRØMMEJOB giver en frisk start, hvor 9 ud af 10 af de anbragte og udsatte unge, der deltager på forløbet, ender i job og uddannelse efterfølgende. Til sommer starter endnu et EMPOWER4U>DRØMMEJOB hold med en flok unge mennesker, der ligesom Phillip skal på en livsændrende rejse.

Børnehjælpsdagen er allerede nu i gang med at rekruttere unge til forløbet. Kender du en anbragt eller tidligere anbragt ung, der som Phillip kan gavne af at få et kærligt skub og en frisk start, så kan EMPOWER4U>DRØMMEJOB forløbet være lige dét, de har brug for for at komme i gang med resten af deres liv.

 

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.