4. maj 2016, 02:42 Af: Sylvia Blazejowski

Fernisering i det fri med Carl Quist-Møller

Kom til præsentation af Børnehjælpsdagens Årsplakat 2016 den 6. maj i Kongens Have i København

Fernisering i det fri med Carl Quist-Møller

Kom til præsentation af Børnehjælpsdagens Årsplakat 2016 den 6. maj i Kongens Have i København
udsnit af en skitse til den endelige plakat
Udsnit af en skitse til den endelige Årsplakat for Børnehjælpsdagen. Foto: Kim Agersten.

Fredag den 6. maj på Årets Børnehjælpsdag løftes sløret for Børnehjælpsdagens Årsplakat 2016. Kom til fernisering i Kongens Have, København, og mød kunstneren bag: den populære illustrator, musiker og forfatter Carl Quist-Møller.

LÆS OGSÅ: Årets plakatkunstner: Carl Quist-Møller

Fra kl. 10:30-11:30 vil tegneren signere plakater og fortælle om sine tanker bag motivet, der tager afsæt i anbragte børn og unges livsvilkår og drømme.

Få for eksempel historien om, hvorfor han har valgt at lade plakatens hovedperson være en lille mystisk dreng, der har klædt sig ud som en ræv. Med et skælmsk smil leger drengen blandt forårs-anemoner i en dyster skov.

Carl Quist-Møller ved sit tegnebord
Carl Quist-Møller ved sit tegnebord. Foto: Kim Agersten.

Carl Quist-Møller vil også vise nogle af de unikke skitser og tegninger, der har indgået i tegneprocessen op til den færdige plakat. Skitserne er en sjældenhed, fordi Carl Quist-Møller er én af de få danske illustratorer, der endnu laver størstedelen af sit arbejde med blyant og papir og ikke på computer.

VIDEO: Mød Carl Quist-Møller ved tegnebordet

Plakaten kan købes på stedet for 100 kroner (særpris) og signeres denne dag i Kongens Have. Efterfølgende kan den købes i Børnehjælpsdagens webshop for 150 kroner, usigneret, samt for 200 kroner, signeret (dog kun 20 styk til salg i alt).

Overskuddet fra plakatsalget går til Børnehjælpsdagens arbejde til fordel for de cirka 11.000 anbragte børn og unge i Danmark.

Børnehjælpsdagens Årsplakat er en tradition, der strækker sig tilbage til 1904.

Dette års plakat sætter fokus på – og hylder – de anbragte børn og unge. Det er børn, der vokser op uden deres forældre i hverdagen, og for hvem det er ekstra vigtigt at blive støttet i at have håb og drømme.

LÆS OGSÅ: Historien om Børnehjælpsdagens plakat-tradition

Årets Børnehjælpsdag 2016 i Kongens Have: Vær med til at sende 1000 drømme-balloner til vejrs sammen med Bubber. Hver ballon indeholder en tegning af en drøm lavet af anbragte børn og unge.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.