11. november 2017, 08:45 Af: Kenneth Tingberg

Plejemor sælger julelodder til boglancering for at give sin støtte

Ulla Kjærsgaard benyttede muligheden for at sælge Børnehjælpsdagens julelodder helt ubeskåret, den dag hvor hendes bog om plejefamilier udkom

Plejemor sælger julelodder til boglancering for at give sin støtte

Ulla Kjærsgaard benyttede muligheden for at sælge Børnehjælpsdagens julelodder helt ubeskåret, den dag hvor hendes bog om plejefamilier udkom
Plejemoren og den debuterende forfatter Ulla Lykke Kjærsgaard Larsen i forbindelsen med lancering af hendes bog og samtidigt salg af Børnehjælpsdagens julelodder. Foto: Privat.

Når man har været plejemor og aflastningsfamilie for fem børn gennem de seneste otte år, og derigennem har haft kontakt til andre plejefamilier, får man indgående kendskab til plejeområdet. Det kendskab har drevet Ulla Lykke Kjærsgaard Larsen at skrive bogen ‘Alfehuset’.

I forbindelse med boglanceringen (den 1.11.) fik Ulla den gode idé at sælge Børnehjælpsdagens Julelodder for at støtte organisationens arbejde, som hendes plejefamilie har haft stor glæde af gennem årene.

Hele indtægten fra lodsalget er gået ubeskåret til Børnehjælpsdagen – svarende til 20 kroner pr. lod. Det betyder, at den debuterende forfatter i alt har sikret 900 kroner til det gode formål og samtidig har givet boglanceringen et velgørende løft – hvilket i sig selv er ‘en god historie’.

Uvurderligt arbejde fra Børnehjælpsdagens side

“Dybest set ville jeg egentlig ønske, at der slet ikke var behov for Børnehjælpsdagens indsats – at alle de behov og drømme, I opfylder, ville blive opfyldt på anden vis”, fortæller Ulla Lykke, “men det er bare ikke tilfældet, og derfor er jeg glad for at vi kunne sælge lodder og dermed give min støtte”.

Selv har plejefamilien for eksempel haft glæde af at få billetter til det årlige H.C. Andersens spil i Den Fynske Landsby.

“Det er dejligt at kunne komme til et arrangement, hvor man ved at andre er ligestillet, og hvor der måske ikke er så mange der “kigger”, hvis ens barn gør nogle ting, som er anderledes end almindelig forventet adfærd”, er de rosende ord fra plejemoren.

Bogen 'Alfehuset' blev præsenteret sammen med mulighed for at købe Børnehjælpsdagens julelodder og dermed støtte hjælpeorganisationen. Foto: Privat.

Tanken bag ‘Alfehuset’

Ulla Lykke Kjærsgaard har haft flere ønsker med at skrive og udgive bogen ‘Alfehuset’

“Jeg håber, at den kan få dem, der ønsker at blive plejefamilie, til at reflektere mere over det valg – og måske lade være, hvis det i sidste ende er bedst for dem. Måske kan omverdenen få en anden vinkel på, hvad plejefamilier egentlig står i til daglig –  ikke i forhold til det enkelte barn, men mere selve jobbet”, fortæller hun i forbindelse med udgivelsen.

Bogen henvender sig således til dem, der enten er plejefamilie, kender en plejefamilie, har boet i en plejefamilie, overvejer at blive plejefamilie, arbejder med plejefamilier eller er nysgerrig på det at være plejefamilie.

Bogen koster 169 kroner og kan bestilles via lomnia.dk

Fakta om Julelotteriet

  • Børnehjælpsdagens Julelotteri bliver hvert år solgt af cirka 15.000 børn og unge fra danske skoler, fritidsforeninger og idrætsklubber
  • Lotteriet er på gaden i perioden 31. oktober til 24. december 2017, men nye sælgere kan melde sig i hele salgsperioden. Det sker via denne side: Bestil lodder
  • Lodder med gevinst udløser et gavekort til vinderen på 200 kroner til enten Matas, BR-Legetøj, Kop & Kande eller JYSK
  • Børnehjælpsdagen har stået bag Julelotteriet siden 1999.
KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.