31. juli 2020, 08:11 Af: Nina Schive

POSTKORT FRA DRØMMEBANKEN (4:5): STUDIETUR GAV MERE SELVTILLID

TEMA I EN CORONA-TID: Børnehjælpsdagen bringer rejseminder og rejsedrømme til live henover sommeren 2020. I år kommer postkortene fra Drømmebanken.

POSTKORT FRA DRØMMEBANKEN (4:5): STUDIETUR GAV MERE SELVTILLID

TEMA I EN CORONA-TID: Børnehjælpsdagen bringer rejseminder og rejsedrømme til live henover sommeren 2020. I år kommer postkortene fra Drømmebanken.

Da Cecilie var 20 år, fik hun opfyldt sin store drøm om at komme til Malaga i Spanien med sit spanskhold. Selve opholdet varede kun en uge, men til trods for den korte periode blev det en livsforandrende studietur for Cecilie.

Hun boede sammen med en lokal værtsfamilie, hvor hun fik et unikt indblik i den spanske kultur og hverdag. Derudover fik hun også trænet sproget mere intenst, som gjorde spanskundervisningen på hendes uddannelse (HHX) meget lettere, og Cecilie fik generelt mere mod til at tale i timerne foran de andre i klassen.

EN FORANDRET CECILIE VENDTE HJEM

Den pige, der tog afsted, havde angst og traumer med sig i bagagen. Den pige, der kom hjem, havde tasken fyldt med tro, håb og selvstændighed.

”Før var jeg meget styret af min angst, og i mange situationer havde jeg brug for en tryghedsperson. Det har ændret sig. Efter en uge hos en helt fremmed familie i et fremmed land, ved jeg nu, at jeg kan meget mere, end jeg tror. Jeg stoler mere på mig selv. Det betyder, at jeg tør overskride flere grænser og gøre ting alene, som jeg ikke turde gøre før”, forklarer Cecilie, der bor hos en plejefamilie.


Cecilies drøm om en studietur blev opfyldt med støtte fra Egmont Fondens program ‘En Håndsrækning’.

Kender du et anbragt barn eller ung med en rejsedrøm eller andre store livsdrømme?
Så send en ansøgning til Drømmebanken her.

FONDE OG VIRKSOMHEDER STÅR BAG DRØMMEBANKEN

Børnehjælpsdagen står bag det landsdækkende projekt Drømmebanken, der opfylder store drømme for anbragte børn og unge i Danmark.

Børnehjælpsdagen samarbejder med fonde og virksomheder om at opfylde drømmene. Egmont Fonden har i flere år været den største økonomiske støtte til Drømmebanken gennem programmet ‘En Håndsrækning’.

Børnehjælpsdagen afholder desuden teambuilding arrangementer i udvalgte virksomheder, hvor medarbejderne opfylder drømme igennem virksomhedens netværk.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.