6. april 2017, 09:19 Af: Kenneth Tingberg

Ungerådgivningen headspace modtager Lillebror Prisen 2017

Børnehjælpsdagen har uddelt årets Lillebror Pris til headspace – et landsækkende rådgivningstilbud for børn og unge

Ungerådgivningen headspace modtager Lillebror Prisen 2017

Børnehjælpsdagen har uddelt årets Lillebror Pris til headspace – et landsækkende rådgivningstilbud for børn og unge
Fra venstre mod højre: Direktør for Det Sociale Netværk/headspace, Trine Hammershøy Rasmus Stage, frivillig i headspace København Jette Jensen, frivillig i headspace Rødovre Lisbeth Gustav, frivillig i headspace Rødovre Josephine Holm Aagaard, frivillig i headspace Rødovre. Foto: Kim Agersten.

Otte ud af 10 unge børn og unge, der har benyttet sig af headspace, oplever at de anonyme og gratis samtaler har hjulpet positivt i forhold til deres selvværd, idéen om droppe ud af studiet eller følelsen af ensomhed.

Den gode statistik og en massiv frivillig indsats har været medvirkende årsager til, at headspace, som Det Sociale Netværk står bag, torsdag den 6. april modtog Børnehjælpsdagens Lillebror Pris 2017 på Københavns Rådhus.

Med prisen fulgte en check på 50.000 kroner samt en smuk Lillebror-statuette skabt af den danske kunstner, Hanne Varming.

Prisen er en stor hæder og motivation

Årets Lillebror Pris blev overrakt til fire repræsentanter for headspace: Trine Hammershøy, direktør i Det Sociale Netværk/headspace, Rasmus Stage, frivillig i headspace København, Josephine Holm Aagaard samt Jette Jensen, begge frivillige i headspace Rødovre.

”Det er et stort skulderklap, at vi modtager Lillebror Prisen og dermed indskriver os i den række af seriøse tilbud, som har gjort og gør en stor forskel for landets børn og unge. Det giver os blod på tanden for at få udbredt headspace endnu mere”, fortalte en stolt Trine Hammershøy efter overrækkelsen.

LÆS OGSÅ: Seks skarpe til direktøren bag headspace – et interview

Børn og unge fra Eventyrteatret fremførte uddrag fra deres 25 års jubilæumsforestilling 'Nilens Stjerne'. Foto: Kim Agersten.

Lillebror Prisen uddelt for 25. gang

Børnehjælpsdagen har uddelt Lillebror Prisen siden 1993. Formålet er at hædre en eller flere personer, en organisation, virksomhed, forening eller et projekt, som har ydet en særlig indsats for børn og unge i Danmark. Læs mere om Lillebror Prisen

Det var Peter Gæmelke fra priskomitéen, der overrakte prisen til headspace og i sin tale påskønnede han især, at headspace har en positiv tilgang til de unge, og at den frivilligbaserede rådgivning foregår på de unges præmisser.

Cirka 150 inviterede gæster overværede prisuddelingen, der fandt sted i Festsalen på Københavns Rådhus. Socialborgmester Jesper Christensen stod for den officielle velkomsttale, mens Eventyrteatrets dygtige børn leverede underholdningen i form af uddrag fra deres 25 års jubilæumsforestilling ”Nilens Stjerne”.

Om headspace

  • Headspace er et anonymt og gratis rådgivningstilbud til børn og unge i alderen 12-25 år
  • Der er ingen ventetid og alle kan ringe, chatte eller lægge vejen forbi det nærmeste headspace og få en samtale
  • Headspace er til stede i 15 danske byer: Albertslund, Ballerup, Billund, Esbjerg, Greve, Helsingør, Herning, Horsens, Hvidovre, København, Odense, Roskilde, Rødovre, Aabenraa og Aalborg.
  • Siden etableringen i 2013 har 26.000 benyttet sig af rådgivningen
  • Centrene bliver drevet af frivillige kræfter, som der er over 400 af på landsplan
  • Headspace er et initiativ under Det Sociale Netværk og er støttet af blandt andet Det Obelske Familiefond.
KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.