8. juni 2017, 08:25 Af: Kenneth Tingberg

Rygsække, smykker og høretelefoner til årets konfirmander

Børnehjælpsdagen har igen i år bakket op om en vigtig mærkedag for unge, der bor i pleje og på institution, ved at uddele en konfirmationsgave.

Rygsække, smykker og høretelefoner til årets konfirmander

Børnehjælpsdagen har igen i år bakket op om en vigtig mærkedag for unge, der bor i pleje og på institution, ved at uddele en konfirmationsgave.
Her er to af Børnehjælpsdagens mange frivillige i gang med at pakke gaver med høretelefoner ind, som senere er sendt ud til unge konfirmationer, der enten bor i plejefamilie eller på institution. Foto: Børnehjælpsdagen.

Hen over foråret er der blevet afholdt mange konfirmationer – også for de unge piger og drenge, som er anbragt uden for hjemmet. Derfor har Børnehjælpsdagen, traditionen tro, uddelt konfirmationsgaver over hele landet.

Næsten 200 anbragte konfirmander har således fået en hilsen på selve dagen og herefter kunne vælge mellem én af disse tre flotte gaver: en rygsæk fra The North Face, et smykkesæt fra Norjewels eller et par høretelefoner fra Philips. Gavernes værdi er cirka 400-600 kroner.

Lykønskningskortet, som de unge modtog på selve dagen, var skrevet under af Børnehjælpsdagens ambassadører, Sofie Lassen-Kahlke og Peter Mygind. Gaverne er blevet pakket pænt ind af Børnehjælpsdagens frivillige i København.

Taske, smykker, høretelefoner
De tre gaver, som de anbragte unge kan vælge imellem, når de får en hilsen fra Børnehjælpsdagen på deres konfirmation. Grafik: Børnehjælpsdagen.

Børnehjælpsdagens fokus på mærkedage

Mange anbragte børn og unge, både i plejefamilier og på døgninstitutioner, har ikke mulighed for at fejre eksempelvis en konfirmation eller studentereksamen sammen med deres nærmeste, biologiske familie. Derudover kan det være svært for børnene og de unge at sammenligne sig med børn fra traditionelle familier, når det drejer sig om gaverne.

I følge KL’s taksttabeller er der kun afsat et mindre kommunalt gavebeløb, som plejefamilien eller institutionen kan anvende på barnet eller den unge.

Læs mere om vores arbejde omkring mærkedage for anbragte børn og unge

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.