6. august 2018, 20:42 Af: Sylvia Blazejowski

Sommer Camp styrker relationer

Børnehjælpsdagen med anbragte børn og deres pædagoger på Samsø i sommerferien

Sommer Camp styrker relationer

Børnehjælpsdagen med anbragte børn og deres pædagoger på Samsø i sommerferien
Anbragte børn og deres pædagoger nyder ferietid, fællesskab og frirum på Samsø. Foto: Børnehjælpsdagen

Det er først rigtig sommer, når Børnehjælpsdagen har afholdt den årlige Sommer Camp på Samsø. I år var 30 børn og deres pædagoger med på camp’en, som forløb over 3 dage i juli.

Vejret viste sig fra sin bedste side, og det blev nogle dejlige dage i fællesskabets tegn. Et vigtigt formål med opholdet var nemlig at styrke relationen mellem de voksne og børnene, der til hverdag bor på institution.

Deltagerne kom tættere på hinanden gennem fysiske aktiviteter, madoplevelser og ture på den naturskønne ø. Programmet bød blandt andet på en flot falke- og ørneopvisning samt et besøg i en labyrintpark.

“På det umiddelbare plan er vores camp med til at give børnene nogle gode ferieminder, som mange af dem ellers ikke ville have haft. Det har stor betydning for børnenes selvværd og selvtillid, at de kan dele deres oplevelser med kammeraterne, når hverdagen starter igen – og på den måde føle sig ‘normale'”, forklarer Børnehjælpsdagens projektleder Stine Enevold Valentin.

“På et dybere plan bidrager camp’en til, at relationen mellem børn og voksne bliver styrket. Pædagogerne er sammen med børnene på en helt anden måde end på deres institution. Begge parter bliver udfordret gennem leg, bevægelse, aktiviteter og samarbejde, og de ser nye – og ofte bedre – sider af hinanden”, afslutter hun.

En særlig tak til Arbejdsmarkedets Feriefond og Camping og Feriecenter Samsø for at støtte Børnehjælpsdagens Sommer Camp 2018 på Samsø.

Et spændende besøg på Falkecenter Samsø gav anledning til mange spørgsmål fra de unge deltagere, der var med på Sommer Camp. Foto: Børnehjælpsdagen.

Deltagerne overværede en flot opvisning på Falkecenter Samsø. Foto: Børnehjælpsdagen.

Tid til et besøg hos Yduns Have, der er et økologisk landbrug på Samsø. Foto: Børnehjælpsdagen.

Børn og voksne samler friske samsø kartofler til aftensmaden. Foto: Børnehjælpsdagen.

Aktiv aftenhygge med stikbold for både børn og voksne. Foto: Børnehjælpsdagen.

Hver institution stod for at lave en leg i løbet af camp'en. Her er det vendespil-stafet, som gav andledning til en lille dyst blandt deltagerne. Foto: Børnehjælpsdagen.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.