5. maj 2016, 02:40 Af: Sylvia Blazejowski

Send anbragte børns drømme til vejrs!

Hjælp Bubber med at slippe farvestrålende drømme-balloner fri på Årets Børnehjælpsdag 2016

Send anbragte børns drømme til vejrs!

Hjælp Bubber med at slippe farvestrålende drømme-balloner fri på Årets Børnehjælpsdag 2016
Bubber med mikrofon
Bubber vil igen i år være med til at sende balloner til vejrs ved Årets Børnehjælpsdag. Foto: Kim Agersten.

Den 6. maj er det Årets Børnehjælpsdag – og på denne særlige forårsdag har du mulighed for at vise din støtte til anbragte børn og unge i Danmark.

Kom ind i Kongens Have i København, hvor du kan hjælpe tv-værten Bubber med at sende 1000 smukke drømme-balloner til vejrs.

VIDEO: Hør Bubber fortælle om ballonopsendelsen

Ballonerne indeholder små, personlige tegninger. De er lavet af anbragte børn og unge, der bor på døgninstitutioner eller hos plejefamilier i Danmark. Tegningerne skildrer børnenes største drømme.

LÆS OGSÅ: Dét drømmer anbragte unge om

Opsendelsen af ballonerne sker præcis kl. 11:00, men kom gerne allerede kl. 10:30, hvor vi varmer op! Det er gratis at deltage, så tag bare hele familien med!

Mød også komiker Karsten Green, tv-vært Felix Smith og rapperen ‘Jøden’, der er med til at fyre op for forskellige sjove aktiviter. Børn og barnlige sjæle kan for eksempel prøve en hullahop-kugle, faldskærmsleg, forhindringsbane (hvor man skal balancere med en bordtennisbold på en ske), reaktionsøvelser og ordleg.

Køb en drømme-ballon for en 20’er og støt et anbragt barn!

Børnehavebørn sender balloner til vejrs
Så farverigt og festligt var det, da børnehaver sendte balloner til vejrs i Fælledparken til Årets Børnehjælpsdag i 2015. Foto: Kim Agersten.

Hvorfor gør vi det?

Årets Børnehjælpsdag er en hyldest til de cirka 11.000 børn og unge, der er anbragt uden for hjemmet i Danmark. Det er børn, der vokser op uden deres forældre i hverdagen. Ved at deltage i ballonopsendelsen er du med til at sætte fokus på deres vilkår – og i særdeleshed deres drømme.

Selvom mange af børnene har været udsat for svigt, misbrug eller psykisk sygdom, så har de fleste af dem heldigvis et håb for fremtiden. Med håbet følger drømmene.

Det er vigtigt at støtte de anbragte børn i at udleve eller opnå deres drømme. Det kan simpelthen være vejen til et bedre liv.

VIDEO: Mød 17-årige Natja, der fik en stor drøm opfyldt

Hvert år opfylder den danske organisation Børnehjælpdagen, der står bag Årets Børnehjælpsdag, cirka 50 drømme for anbragte børn og unge. Det sker gennem projektet ‘Drømmebanken’, der blandt andet er støttet af Egmont Fonden.

LÆS OGSÅ: Seks brødre, der bor i pleje, fik drømme-rejse

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.